Columns

Uitdagingen

18 augustus 2023

Na een paar stralende voorjaarsweken liet de zomer lang op zich wachten. Wind en regen, in combinatie met warmere weken, kleurden het landschap groen. Gelukkig weten de trouwe gasten het eiland te vinden en zitten de musea op mooie bezoekersaantallen. Voor retailers en restaurants was er een stroeve start en een beduidend andere bezetting en besteding dan in afgelopen jaren. 

Lees meer

‘Alle hens aan dek’

01 juni 2023

Als de handen even flink uit de mouwen gestoken moeten worden, is het op de werkvloer ‘alle hens aan dek’.

Lees meer

Hard gaan

17 mei 2023

Inmiddels zijn we ruim één jaar zittend bestuur van TOP en hebben we de schaar in het laken. Als ondernemer heb je vaak de drang om iets voor elkaar te krijgen en het liefst eerder gisteren dan morgen.

Lees meer

Burgemeester gezocht

31 maart 2023

Op heel Texel wordt personeel gezocht. Gemeente Texel heeft vacatures te over, het onderwijs zoekt, de horeca zoekt bedienend personeel, enzovoorts. En dan zoeken wij ook nog een nieuwe burgemeester! (Die nog moet wonen ook!)

Lees meer

De kleur van het Texelse landschap

06 maart 2023

Er is zo veel te vertellen, zo ontzettend veel belangrijk. Waar de één zich druk maakt over een veranderend klimaat, houdt een ander zich vooral bezig met de continuïteit van onze veerdienst en de ontwikkelingen op toeristisch vlak; het cultuuraanbod; de groeiende zorgvraag en haar realistisch haalbare aanbod; de ontwikkelingen in het onderwijs en overige sociale voorzieningen op ons eiland.

Lees meer

Uitdagingen voor de toekomst

01 oktober 2022

We hebben net een prachtige Texelse zomer achter de rug, TOP heeft een nieuw, fris en enthousiast bestuur, daar zijn we erg blij mee. Toch zijn er genoeg uitdagingen voor de nabije toekomst.

Lees meer