Nieuws

Overleg tussen wethouders en ondernemersverenigingen in de Noordkop

26 november 2025

Zes keer per jaar is periodiek overleg tussen de wethouders van economische zaken en de voorzitters van de ondernemersverengingen van de Noordkop (Den Helder, Schagen, Hollandskroon en Texel). De samenwerking van de ondernemersverenigingen wordt ‘de ondernemerskoepel’ genoemd.

Lees meer

Vruchtbaar jaar voor TOP

14 november 2025

Wat doet TOP nu eigenlijk voor jullie en hoe maken we de contributie overzichtelijker en eerlijker? Het waren punten tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Texels Ondernemers Platform die donderdagavond werd gehouden in de bioscoop in Den Burg.

Lees meer

Herkenbare uitdagingen bij Inspiratietrip in Zeeland

05 november 2025

Een groep van ongeveer veertig - vooral ondernemende - Texelaars heeft deelgenomen aan de jaarlijkse inspiratietrip van VVV Texel en het Texels Ondernemers Platform. Dit jaar was de bestemming het Zeeuwse Schouwen-Duivenland, een locatie met veel overeenkomende kansen en uitdagingen. De organisatie, grotendeels in handen van Anne-Marie Dros van de VVV, had een vol, maar gevarieerd programma uitgezet.

Lees meer

"Voor samenwerking, maar met oog voor Texelse positie"

04 september 2025

"Wij erkennen het belang van regionale samenwerking, maar maken ons zorgen over de positie van Texel en haar ondernemers in dit traject" Dat sprak TOP-manager Ricardo de Graaf bij de bespreking van het onderwerp 'Toeristische Agenda 2040- Kop van Noord-HollandToeristische Agenda 2040- Kop van Noord-Holland' in de raadscommissievergadering van woensdag 3 september. 

Lees meer
Ondernemer uitgelicht

Anton en Chéra van 't Vogelhuis: "ondernemen op gevoel"

De historie van Het Vogelhuis gaat al terug naar 1934. Anton zijn opa en oma bouwden er in het tijdperk ver voor de toeristische hoogtijdagen een pension. Sinds 1992 is Oranjerie ’t Vogelhuis een restaurant waar alweer de derde generatie Van der Vis, Anton en Chéra, nog altijd vol overgave ondernemen. Hoog tijd om een bezoek te brengen aan de eigenaren van het restaurant dat…
Lees verder