Pier Sambrink voorzitter Hotels

Gepubliceerd op: 01 januari 2024

Pier Sambrink (53) uit De Koog is eigenaar van Strandplevier Suites en sinds januari van dit jaar voorzitter van de TOP-sectie Hotels.

Pier kocht samen met zijn vrouw Karin vijf jaar geleden Hotel de Strandplevier in De Koog. Vanuit Leeuwarden kwam het echtpaar met hun twee kinderen naar Texel. Het ondernemerschap was hen niet vreemd: Pier is sinds zijn 20ste zelfstandig ondernemer en zat ruim twintig jaar in de projectstoffering en woninginrichting. Daarna zetten hij en Karin een succesvol franchisebedrijf op: Jouw Marktkraam - met op het hoogtepunt 43 winkels door heel Nederland.

 

“We zijn bouwers”, aldus Pier. “En we vinden het fijn om samen te werken. Toen we tegen de vijftig liepen, wilden we graag nog iets anders gaan doen. We hadden ons bedrijf goed georganiseerd en er was dus ruimte om iets anders te gaan doen. Karin wilde wel graag iets in de hospitality. We kwamen al vaak op Texel omdat mijn zus hier woont. Zodoende hoorden we dat de Strandplevier te koop stond. We besloten het roer om te gooien en die uitdaging aan te gaan.”

 

Op Texel bouwden Karin en Pier het voormalig Roompot-complex om tot Strandplevier Suites, met 43 hotelsuites in Rivièra Maison-stijl. “De omzet is sindsdien sterk gestegen”, vertelt Pier. “Dat bouwen, dat vinden we leuk.”

 

Bestuurservaring heeft Pier opgedaan ‘aan de overkant’ in een adviesorgaan van inkoopcombinatie Euretco en in de diverse commissies van hun eigen bedrijf. Op Texel kwam hij drie jaar geleden terecht in het bestuur van de ondernemersvereniging van De Koog. Omdat de Strandplevier via de VVV verhuurt, kwam hij in aanraking met TOP en de hotelsectie, waar Marianne hem vroeg in het bestuur van de hotelvereniging toe te treden. Na een tijd meegelopen te hebben in het bestuur, kwam de voorzittersfunctie van Marianne vrij. Die nam Pier per 1 januari 2024 op zich.

 

“Meer synergie en samen voordeel behalen”

 

Over de sectie

Voor de komende tijd heeft het bestuur al enkele plannen voor de sectie. “Een strakkere samenwerking en meer kennis en data delen. Niet om elkaar de boterham af te pakken, maar meer om erachter te komen waar je je bedrijf kunt verbeteren. Waarom heeft een ander misschien in een specifieke periode veel meer boekingen? Hoe doet een ander dat met z’n prijstelling en hoe heeft een ander zijn marketing ingericht? We kunnen van elkaar leren én samen voordeel behalen. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”, besluit Pier.

 

“Een strakkere samenwerking om kennis en data te delen”

 

“Wat leuk is: in de hotelsectie-appgroep komen de leukste dingen voorbij. Keukenapparatuur wordt te koop aangeboden en er komt antwoord op vragen van collega’s, zoals ‘Wat is een goede creditcardprovider?’, of ‘Hebben jullie ook last van problemen bij booking.com?’. Daarnaast is het belangrijk dat we elkaar als sectie behalve formeel ook informeel ontmoeten. Het organiseren van een terugkomende sectieborrel, staat ook op de planning.  Het is leuk om elkaar beter te leren kennen er zijn best wel veel niet-Texelaars in de sectie en die hebben niet allemaal bij elkaar op school gezeten.”

 

Het sectiebestuur bestaat verder uit Andreas Schraag, Corina van de Wetering, Nancy Hopmans, Willem Brons, Ernst Weijschede en Thomas Wassenaar.