Struûn Texel

Eilandpromotie in de vorm van een professioneel festival!

Struûn Texel 2013 was een succes. Een prachtige eerste stap om in november de economie van Texel uit te bouwen. De hoeveelheid en verscheidenheid in artiesten, de prachtige verlichting en de aangenaam verwarmde tenten gaven de bezoeker een prachtig beeld van wat Texel dit jaar te bieden heeft gehad. Een groot deel van de toevallige bezoekers afgelopen jaar heeft Texel dan ook in het hart gesloten en is in 2014 al meerdere keren teruggekomen.

Struûn Texel geeft gastvrijheid, warmte en kleur aan de gure koude en sombere maand november. Struûn Texel verbindt evenementen aan bedrijven, zodanig dat een fantastisch festival mogelijk wordt gemaakt. Door unieke bezoekers uit te nodigen om naar het eiland te komen, bouwen we met elkaar aan onze toekomst. Ook in de stilste maanden van het jaar, als wij er in durven geloven!

Struûn Texel 2014 brengt op 21, 22 en 23 november zo’n 700 artiesten op 11 podiums in Den Burg en 5 podiums in Oosterend, het dorp dat de uitnodiging van de stichting dit jaar met beide handen aanpakte. Ook in drie van de zes pendelbussen gaan kleine optredens plaatsvinden.

Het bestuur van Struûn Texel doet er alles aan doen om de hoogwaardigheid van het evenement op de eerste plaats te zetten. Dit kost zo’n 400 uur per man, maar dit is het voor allen meer dan waard! Er wordt gewerkt met verwarmde tenten met vloeren en professionele verlichting en een grote verscheidenheid aan artiesten. Geen half werk dus. Ook worden de kosten zeer nauw in de gaten gehouden, omdat het bestuur vindt dat alle betrokkenen, van opbouwer tot artiest, betaald moeten worden.

Sponsoring

Om Struûn Texel een begrip te laten worden is tijd en geld nodig. Om gasten naar Texel te krijgen in november is Struûn Texel de eerste jaren een gratis festival en wordt het uitsluitend door sponsoring mogelijk gemaakt. Vele bedrijven en particulieren sponsoren dan ook omdat  ze in het einddoel geloven. Schouder aan schouder ondernemen en het lot in eigen hand nemen. Zonder uw steun zijn we nergens, met uw steun komt het eiland in november tot leven!

Dat is echt niet zo moeilijk als u denkt. Vond u Struûn Texel het afgelopen jaar de moeite waard? Word dan via de website “Vriend van Struûn Texel”. Vanaf € 50 euro p.p. krijgt u een voorrangsbandje waarmee u toegang heeft tot de speciale voorrangsbanen voor de theaters. Ook bent u uitgenodigd voor de sponsoravond op vrijdag 21 november. Tijdens deze avond treden een aantal artiesten voor u op waaronder een landelijk bekende band die u echt niet wilt missen (uiteraard blijft dit nog een verrassing ).

Wilt u een stapje verder gaan omdat uw onderneming dit toelaat en de donatie fiscaal aftrekbaar is? Wij zijn als stichting heel erg blij met uw steun! U heeft de keuze en om het u makkelijk te maken zijn er de volgende mogelijkheden: 
Vanaf € 250,-- Participant 
Vanaf € 500,-- Deelnemer 
Vanaf € 1.500,-- Podiumsponsor
Vanaf € 2.500,-- Hoofdsponsor

Bij iedere vorm van sponsoring hoort een vaste tegenprestatie verschillend van een voorrangsbandje voor optredens en busvervoer tot logovermelding op meerdere plaatsen afhankelijk van de bijdrage. Maar eigenlijk zou u alleen al sponsor van Struûn Texel moeten worden om het einddoel mogelijk te maken.

Het einddoel?

Struûn Texel 2018 vindt plaats in alle dorpen, 10 dagen lang en er komen 25.000 toeristen op af! Dat is de droom van Stichting Struûn Texel.

Wij verwachten de eerste jaren veel dagjesmensen, die het jaar erop een logiesverblijf boeken. Editie 2013 heeft al het merendeel van de logies weten te herboeken voor Struûn Texel 2014. Struûn Texel probeert een cirkel te creëren in toeristenbezoek, zodat uiteindelijk iedereen voordeel heeft. Van een hoogseizoenweek in november en wellicht daaraan gerelateerde vervolgbezoeken later in het jaar, zullen toeristische bedrijven, horeca en detailhandel profiteren, waardoor er meer ruimte komt om te investeren. Dat is dan weer gunstig voor andere Texelse sectoren zoals de bouw.

Struûn Texel verbindt alle evenementen die het komende jaar gaan  plaatsvinden, van sportevenement, tot theaterevenement, waardoor een enorm brede doelgroep wordt aangesproken. Struûn Texel verbindt ook alle bedrijven en instellingen. Een prachtig  voorbeeld is de samenwerking met de OSG. De leerlingen kunnen bij Struûn Texel een maatschappelijke stage lopen en ook het schoolgebouw wordt volledig ter beschikking gesteld.


Helpt u ook mee? Wij zien graag uw reactie via: sponsoring@struuntexel.nl  Vriend worden kan via www.struuntexel.nl

Namens:
Stichting Struûn Texel
 
Richard Segers, Marco Schipper, Jan Boon, Maurice Diks

Ondernemer uitgelicht

Twitter