Ondernemer uitgelicht: Texel Excursies

Henk en Leonie komen elkaar steeds weer tegen

"Als je een excursie wilt doen, dan ga je naar de website van Texel Excursies. Ons platform moet een begrip worden. Niet alleen voor mensen die een excursie willen volgen, maar ook voor mensen die excursies willen geven. Samenwerking met Texels partijen is daarbij essentieel." Aan het woord Henk Slikker (60). Samen met Leonie Hoever (35) startte hij in de tweede helft van 2021 het nieuwe bedrijf Texel Excursies. "We zijn nog niet zo lang bezig, dus we hebben nog lang niet met alle excursie-aanbieders gesproken. Als mensen ideeën hebben voor leuke excursies, neem contact met ons op", vertelt Leonie.

Voor het eerste seizoen van Texel Excursies zijn er al flink wat plannen. Wat mogen we zoal verwachten?

Henk: Er komt er een heuse biertoer, waaraan alle vier de Texelse brouwerijen meedoen. "Dan is er een optie voor fietsers en één met een bus. Bij de busversie ben ik de chauffeur. Verder is een wandelexcursie door Den Burg en over de Hogeberg, een zwerftocht door Den Hoorn een fietstocht over het Oude land van Texel. Die starten ook binnenkort en zijn ook echt leuke eigen excursies.

Wie de geboren entertainer Henk Slikker kent, weet dat een tour met Henk als chauffeur een garantie is voor een leuke dag. Wat zit er zoal nog meer in het vat?

Leonie: Verder zijn we men met de familie Keijser bezig met het organiseren van een asperge-excursie en kan men komende zomer een avond het Wad op met de TX44 onder akoestische begeleiding van Texel-troubadour Jaap Dros. Een mooiere manier om de zon onder te zien gaan, krijg je niet."  

Hoewel het duo zelf druk bezig is met het bedenken van excursies, is het niet de bedoeling dat zij dagelijks de hort op gaan.

Henk: "Nee, de website Texelexcursies.nl is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Iedereen die excursies organiseert, kan een plaats op onze website krijgen. Het is geen agenda-website. Het gaat echt puur om excursies. Ideaal wanneer je vrienden op bezoek krijgt of voor mensen die hier met een groep op vakantie gaan en iets bijzonders willen doen. In overleg kunnen we ook op locatie eilandquizzen organiseren. Van groepen vanaf twaalf tot en met zestig personen.”

Leonie  vult aan: "Laatst werden we benaderd door iemand die graag een excursie wilde organiseren, maar geen idee had waar te beginnen. Ook daar kunnen wij helpen. We hebben nu ook al een groep enthousiaste excursieleiders. Het maakt dan niet uit of je iedere week kunt of één keer per jaar. In overleg is heel veel mogelijk."

Het duo runt het bedrijf naast hun reguliere baan en het is de bedoeling dat dit zo blijft. Botst dat niet?

Leonie: “Henk is werkzaam bij Texelse Media, uitgever van onder meer Texel dit Weekend en ik ben werkzaam bij VVV Texel. Voor ons allebei geldt dat het uitstekend naast elkaar kan. Ik richt me bij Texel Excursies op de website en de socials en door dat werk weet ik nog beter wat het aanbod is. Dat komt bij de VVV weer van pas. Henk komt voor zijn werk bij heel veel ondernemers en kan afspraken zodoende prima combineren."

Hoe zijn jullie eigenlijk bij elkaar terecht gekomen?

Henk: "We ontmoetten elkaar toen we bij Texelse Media werkten. Leonie is drie jaar geleden van Amsterdam naar Den Burg verhuisd. Ze mag zichzelf al ruim tien jaar zelfstandig ondernemer noemen en werkt onder meer als video-editor en websitebouwer. Ik woon inmiddels ruim 32 jaar op het eiland. Mensen kennen mij naast Texel dit Weekend misschien van de Music Store en diverse evenementenbureaus. We hebben hetzelfde enthousiasme en de vastberadenheid om ergens een succes van te maken. Verder zijn we eigenlijk heel verschillend. Leonie is graag achter de computer bezig met websites bouwen, teksten en foto’s, waar ik liever bij bedrijven langsga, of een grote of kleine groep het eiland laat zien. We hebben dus elk onze specialiteiten en kunnen elkaar goed aanvullen.”

Henk en Leonie zijn nog op zoek naar gidsen.

Henk: “Mensen die veel kennis hebben over een bepaald gebied of hun eigen dorp, die het leuk vinden met een groepje op pad te gaan en te vertellen. We geven hen alle ruimte om zelf hun ideeën te ontwikkelen ”

Leonie: “Het fijne is dat je in principe nergens aan vast zit. Je kunt ervoor kiezen eenmalig een excursie te geven, wekelijks op een vaste tijd, alleen in de schoolvakanties en alles ertussenin.” Ook ervaren gidsen zijn welkom om zich aan te sluiten met eigen excursies. Texel Excursies zorgt dan voor de reserveringen en publiciteit.

Texel Excursies is direct lid geworden van het Texels Ondernemers Platform. Waarom?

"Omdat wij er echt heilig in geloven dat je het samen moet doen. We willen samenwerken met ondernemers. Dan is TOP natuurlijk een uitstekend netwerk", besluit Henk.

Meer over Texel Excursies later deze week op de website van TOP en natuurlijk op de website van Texel Excursies en hun Facebook- en Instagrampagina.

Ondernemer uitgelicht

Twitter