Interview met Danny Westerlaken

Even voorstellen:

Ik ben Danny Westerlaken (47 jaar). Ik ben getrouwd met Petra Zoetelief en vader van Rick (21), Laura (18) en Jordy (14). Samen met Peerke Reijnders ben ik eigenaar van CVI Texel. Het bedrijf  is actief in alle facetten van wat we met een mooi woord klimaatbeheersing noemen. Van centrale verwarming, gasinstallaties, houtkachels, zonne-energie en aardwarmte tot ventilatie, luchtbehandeling en airconditioning.

Wanneer en waarom bent u uw bedrijf begonnen?

Het verhaal van CVI Texel  gaat terug tot 1975. ln dat jaar waagden vier jonge Texelaars de stap naar het ondernemerschap. Nan Westerlaken, Dick Graaf, Marius Banda en Lammert Bruining legden zich toe op het aanleggen van verwarmingsinstallaties. In 1983 deed de tweede generatie Westerlaken zijn intrede in de onderneming toen ik als 16-jarige direct na afronding van de LTS bij het bedrijf ben gaan werken. Omdat ik niet wist wat ik wilde gaan doen en mijn vader dit bedrijf had, was dat op dat moment de meest logische keuze. Het werk beviel me en ik haalde in de jaren daarna alle benodigde vakdiploma's voor het uitvoeren van het installatiebedrijf. Vanaf 1990 voerde ik samen met mijn vader de directie over het bedrijf  en sinds 2003 doe ik dat samen met Peerke Reijnders.

Wat is de grootste uitdaging?

Het volgen van nieuwe innovaties en toepassen van duurzame technieken bij onze klanten. Ik streef er naar ons bedrijf steeds verder te professionaliseren. De gemeente Texel wil in 2020 energieneutraal zijn en dus alle energie die nodig is op Texel zelf opwekken met behulp van duurzame bronnen. CVI Texel speelt daar met enthousiasme een voortrekkersrol in. Daarom zitten mensen van CVI Texel nu al in diverse werkgroepen die zich met de aanloopfase bezighouden. Zo zitten ze overal met hun neus bovenop.

Wat is uw beste ondernemerskwaliteit?

Ik denk het feit dat ik ‘perfectionist’ ben en houd van een duidelijke en heldere structuur.

Wat maakt ondernemen op Texel speciaal voor u?

Ik heb eigenlijk nooit veel buiten Texel ondernomen en ben een echte Texelaar. Ik houd van de cultuur en mentaliteit van de Texelaars. Verder is Texel uiteraard ook een duidelijk omlijnd (dijken / duinen) gebied.

Waar kunnen Texelaars u nog meer van kennen?

Tja. Als lid van de Jonge Ondernemers Vereniging en als bestuurslid van de sectie Bouw & Installatie, waar ik de installateurs vertegenwoordig. Verder maakte ik in het verleden deel uit van het bestuur van de MAB club, ik zat bij de vrijwillige Brandweer, in de ouderraad van de OSG en ik heb diverse andere functies gehad. En mensen kennen mij ook gewoon omdat ik door mijn werk al bij heel veel mensen thuis ‘over de vloer’ ben geweest.

CVI Texel is onderdeel van Installatie Groep Texel. Dit in 1993 opgerichte samenwerkingsverband is een combinatie van CVI Texel Klimaatbeheersing, VEM Elektrotechniek en VTI loodgieterswerk. Installatie Groep Texel adviseert, ontwerpt, calculeert, installeert en verleent service en onderhoud aan technische installaties voor woningen en gebouwen. Voor aannemingsbedrijven en particulieren vormt Installatie Groep Texel één aanspreekpunt voor een totaalpakket  aan installatiewerk. Dat is wel zo handig!

 Waarom bent u lid van TOP?

Omdat TOP echt in het belang van Texel en de Texelse ondernemers handelt. Verder is het uiteraard heel goed voor je netwerk.

Over welke actuele ontwikkeling maakt u zich zorgen?

Over de teruglopende interesse van onze jeugd voor de technische beroepsopleidingen op Texel. Verder over de ontwikkeling en wijze van ontwikkeling van diverse projecten op Texel. Laten we Texel alstublieft Texels houden. Dat was en is onze kracht en aantrekkingskracht voor de toerist.

Op welke verandering zit u te wachten?

Ik kan geen grote veranderingen bedenken. Volgens mij is het de kunst om niet ‘te veel’ te veranderen en alles wat goed gaat te behouden.

Waar moet TOP meer aandacht aan besteden?

Het toegankelijker maken van TOP voor iedere ondernemer. De vereniging zou er naar moeten proberen te streven dat iedere Texelse ondernemer lid van TOP is, waardoor de invloed van TOP nog groter wordt binnen de gemeente.

Hoe zien uw bedrijf, TOP en Texel er over vijf jaar uit?

Texel ziet er over vijf jaar veel toeristischer uit, hopelijk nog steeds met een Texels karakter. CVI Texel zal er ongeveer hetzelfde uitzien als nu, maar moderner, nog professioneler en servicegericht. Het bedrijf zal nog meer dan nu de toon aangeven in duurzame techniek op het gebied van verwarming en zonne-energie.

Ondernemer uitgelicht

Twitter