Week van ondernemer in Den Burg

In het centrum van Den Burg wordt dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 maart de tweede editie van de Week van de Ondernemer gehouden. Dit jaar is het onderwerp 'circulariteit en duurzaamheid'.

"Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, de term 'circulaire economie' steeds populairder. Maar wat houdt het concreet in voor de ondernemer? Wat is de waarde en nog belangrijker, wat kan een ondernemer ermee en wat levert het op aan besparingen of meer omzet? Het is voor veel mensen toch een abstracte term. We hebben een mooi programma dat helderheid schept in deze materie. Ten opzichte van vorig jaar is de opzet iets veranderd", vertelt VVV-directeur Frank Spooren.

Reinier van den Berg

Spooren is in zijn nopjes met de gasten die de organisatie heeft kunnen regelen. "Heel veel mensen kennen Reinier van den Berg. Hij is ex-weerpresentator van RTL 4, meteoroloog en initiatiefnemer van online tv-zender Volta en was van de week nog te zien in De wereld draait door bijvoorbeeld. Hij heeft een inspirerende manier van informatie delen, hij neemt je echt mee. Hij weet dat prachtig te verwoorden", legt Frank uit. In de aankondiging staan een aantal inhakers van hem genoemd: "weerman én vuilnisman", "op tijd voorsorteren" en "de ander te groen af zijn" een lezing die Texel gaat motiveren! Onder de noemer 'Meer plastic is goed' vertelt Anita Veenendaal over het succes van het Helders bedrijf Lightweight Containers. Het bedrijf timmert wereldwijd aan de weg met hun van gerecycled plastic gemaakte KeyKeg-fusten. Zij sleepten met dit concept onder meer een Green Award in de wacht. Ook Marieke Eyskoot is een gerenommeerde Retail deskundige waar hoog van opgegeven wordt door de organisatie.

Interactief

Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal veranderingen. Zo is het programma geconcentreerd in het centrum van Den Burg en wel in de bioscoop aan de Gravenstraat, Stayokay aan de Haffelderweg en De Coninck van Poolen aan de Binnenburg. "Verder merkten we dat er voor veel van de deelnemers de behoefte was om inhoudelijk verder te praten over onderwerpen. Daarom zijn dit jaar interactieve TOP-sessies toegevoegd. Zij die dat willen kunnen na één van de sprekers verder van gedachten wisselen over wat nu specifieke kansen en uitdagingen voor Texel zijn. Dit gebeurt onder leiding van Texelse ondernemers."

Duurzaamheid gaat verder dan verantwoord omgaan met producten en recyclen. Duurzaamheid zit hem ook in personeel. Welk effect heeft de seizoens-werkdruk op medewerkers van het bedrijf? Aandacht voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid verhoogt de omzet en reduceert ziekteverzuim. Een workshop over dit onderwerp wordt op dinsdag 12 maart gegeven door oud-Texelse Ilse Brommersma, eigenaresse van IPB Ontwikkelt.

De Week van de Ondernemer is een initiatief van VVV Texel en het Texels Ondernemers Platform (TOP). De lezingen en workshops zijn gratis te bezoeken. Wel moeten mensen zich van tevoren opgeven. Dit kan via www.twvdo.nl. Hier is ook het volledige programma te vinden.

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter