TOP rondrit smaakt naar meer

Dinsdag 23 september reed de TOP nieuwsbus over Texel. Kon u deze keer niet mee, dan kunt u volgend jaar in de herkansing, want het smaakte naar meer!

Zo'n veertig TOP leden verzamelden zich om half drie in Den Burg voor de rondrit die de sectie zakelijke dienstverlening had georganiseerd met een bus van Texeltours. Na vertrek maakten de aanwezigen nader kennis met de ondernemer achter het TOP secretariaat, dat tegenwoordig elke ochtend en op woensdag de hele dag te vinden is bij DOK7EVEN aan de Stoompoort 7 in Oudeschild.

Eerste stop was Wijnhuis Texel in het pittoreske Oosterend, waar Daniëlle Vilten en Arjen Langendam de TOP leden warm ontvingen. Rondleidingen op locatie behoren ook voor uw gasten tot de mogelijkhede. En wist u dat de eigenaren van Wijnhuis Texel voor diverse ondernemers op Texel een eigen drankje hebben ontwikkeld? Vraag eens naar de mogelijkheden!

Op weg naar De Cocksdorp lichtte Carst Komdeur de Broodfondsgroep toe, die in juni op Texel van start is gegaan. Bij dit alternatief voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) stort elk lid van de groep maandelijks een bedrag op een eigen broodfondsrekening. Wordt er iemand ziek, dan doen alle leden uit de groep met deze rekening een kleine schenking aan de zieke, waardoor de ondernemer toch een inkomen heeft. Hier vindt u meer informatie.

Tweede stop was de nieuwe Plus Hooijschuur in De Cocksdorp. Kleis en Lyanne Hooijschuur ontvingen de TOP leden in hun prachtige nieuwe winkel (ruimte genoeg!) en vertelden over de nieuwe Plus formule, hun verhuizing, en het werken met de zelfscanner. Wist u dat Texelaars regelmatig omrijden voor dit nieuwe snufje op het eiland?

Op weg terug naar Den Burg vertelde Job Stierman, waarnemend directeur van TexelEnergie, over energie-innovaties, waaronder de energievlieger die is ontsproten uit het brein van Wubbo Ockels. Dit concept is verder ontwikkeld door het bedrijf E-Kite. TexelEnergie kijkt hoe dit op het eiland in een pilot kan worden uitgeprobeerd. Elke ondernemer die wil meedenken en wellicht investeren is van harte uitgenodigd op het kantoor van TexelEnergie om de businesscase door te spreken!

Spontaan ingelast stelde goudsmid en horlogemaker Kim Kruk zich voor. Samen met zijn vrouw Annerinke is hij een VOF aangegaan met Martin en Margriet Tromp.

Laatste stop was boerderijcamping De Hal van Jan Jacob en Patricia Keijser. Ze rekenden op een bezoek van zo'n 10 a 12 TOP leden, maar pasten zich in een oogwenk aan toen veertig TOP ondernemers en gemeenteraadsleden nieuwsgierig hun erf op wandelden. Ze toonden hun prachtige toiletgebouw en adembenemende uitzicht en vertelden dat ze pas hoorden van het bestaan van de VEKABO verkiezing voor Beste Bedrijf toen ze gebeld werden dat ze genomineerd waren. Niets uitgebreide verkiezingscampagne, zoiets kunnen je gasten helemaal op eigen houtje doen!

En toen was de rondrit alweer ten einde. Terwijl er gezellig werd nageborreld in De Smulpot (wel binnen, want helaas paste het gezelschap niet op het gezelligste terras van Noord-Holland) was iedereen het erover eens dat deze TOP rondrit naar meer smaakte. Volgend jaar wordt het nog eens dunnetjes over gedaan.

Een korte foto impressie vindt u hier.

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter