Texelse vogelkenner In de ban van de Condor

Texelse vogeldeskundige Klaas de Jong kwam onverwacht in de hectiek van de televisiewereld terecht. Hoe? Eyeworks vroeg hem om deel te nemen aan het EO-televisieprogramma In de Ban van de Condor, waarvan een deel zich afspeelt op Texel. In de ban van de Condor is vanaf vrijdagavond 4 september om 21.30 te zien op NPO 1.

In de ban van de Condor is de nieuwe achtdelige spelreportage met BN'ers en vogelaars. Presentatie: Tooske Ragas. In elke aflevering worden bekende Nederlanders gekoppeld aan gepassioneerde vogelaars. Welke BN'er en welke vogelaar vormen samen het sterkste team? Wie houdt zich staande in deze onbekende, ongerepte en betoverende wereld? Een jury, bestaande uit bekende en minder bekende vogelkenners, beoordeelt het werk en de resultaten van de koppels. Eén van de juryleden is de Texelaar Marc Plomp. Hij is kort te zien in één van de uitzendingen.

Idbvdc Ajouad El Miloudi en Klaas de JongOngerepte natuurgebieden

In de indrukwekkende omgeving test de programmaleiding de teams op snelheid, tactiek, vogelkennis en teamgeest. De duo's die de tests op Texel, de Veluwe, in de Biesbosch en Waterland doorstaan, blijven in de wedstrijd. De verliezers worden vervangen door nieuwe teams. De competitie speelt zich af in ongerepte natuurgebieden in maar liefst drie landen, verspreid over drie continenten. Vanuit de Nederlandse bossen en plassen reizen de teams naar Georgië voor een jaarlijks terugkerend natuurspektakel: de grote roofvogeltrek. Wie daar wint, vliegt door naar Peru, op zoek naar 's werelds meest indrukwekkende roofvogel: de condor.

Deelnemers en vogeldeskundigen

De kandidaten: Sylvia Geersen (model), Inge Ipenburg (actrice), Mike Weerts (acteur), de presentatoren Dan Karaty (So You Think You Can Dance), Ajouad el Miloudi (Puberruil) Gallyon van Vessem (Hart van Nederland), Sofie van den Enk (Keuringsdienst van Waarde) Bastiaan van Schaik (stylist), en Amara Onwuka (weervrouw) en de vogeldeskundigen Klaas de Jong, Els Branderhorst, Arjan Dwarshuis, Debby Doodeman, Camilla Dreef, Jack Folkers, Rob Nagtegaal, Marco de Paauw en Ruben Vermeer.

 

Voor in uw agenda!
In de ban van de Condor | EO | Acht afleveringen | Eerste uitzending: vrijdagavond 4 september om 21.30 uur.

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter