Texelse Taxatie in De Pelikaan

Experts van het befaamde tv-programma Tussen Kunst & Kitsch komen vrijdag 22 april op uitnodiging van ondernemersmagazine Zilt & Zakelijk naar het eiland voor de Texelse Taxatie.

Texelse TaxatieVan 19.00 tot 21.00 uur gaan ze aan het werk in De Pelikaan, Pelikaanweg 18, De Koog. Wie een bijzonder kunstvoorwerp heeft (of denkt te hebben) en dit wil laten taxeren, is van harte welkom.

Aan de Texelse Taxatie wordt meegewerkt door diverse kunstmakelaars en beëdigd taxateurs, die samen op een breed terrein gespecialiseerd zijn. Jan Beekhuizen heeft zich toegelegd op onedele metalen zoals tin en brons uit Europese landen van de 15de tot en met de 19de eeuw. Joseph Estié weet alles van Delfts aardewerk, Europees porselein en aardewerk, zilver en meubelen. En Willem de Winter is een van dé kenners op het gebied van 19de- en 20ste-eeuwse Hollandse en Franse schilderijen en beelden. Verder beoordeelt Texelaar Kim Kruk (juwelier bij Martin Tromp) sieraden. De begeleiding op deze avond is in handen van Ronald Biesboer.

Om de experts de gelegenheid te geven zich voor te bereiden, wordt kunstbezitters gevraagd zich van te voren aan te melden en een foto van het voorwerp mee te sturen. Aanmelden kan hier, graag vóór maandag 18 april.

De Texelse Taxatie wordt georganiseerd door Zilte Zaken, uitgever van het ondernemersmagazine Zilt & Zakelijk, dat twee keer per jaar verschijnt, deze maand alweer voor de achtste keer. Deze editie van Zilt & Zakelijk – waarin ook een interview met Jan Beekhuizen – wordt op dinsdag 19 april (gratis) huis aan huis op Texel bezorgd.

Ondernemer uitgelicht

Twitter