TexelEnergie kijkt toekomst weer met vertrouwen tegemoet

"Ik durf klanten nu met droge ogen aan te raden dat Texel Energie een goede partij is. De marge die TexelEnergie heeft, hoe klein soms ook, vloeit terug naar het eiland." 

Op het gebied van groene stroom zijn we bovendien concurrerend met grote partijen", stelt Arjen van Diepen van de Raad van Commissarissen van TexelEnergie. Er was de laatste jaren veel te doen om de Texelse energiemaatschappij die aangesloten is bij De Unie, een landelijke coöperatie van lokale energiebedrijven. Klanten zegden het vertrouwen op en op de ledenvergadering was het allerminst rustig. Wat volgde was een grote reorganisatie en nu wordt de energiemaatschappij geleid door bestuurder Leo Timmers, oud directeur van de Rabobank.

'Er zijn fouten gemaakt, dat is duidelijk. Maar hoe vreemd het ook klinkt, aan de overkant heeft TexelEnergie nog steeds een goede naam. We worden nog veel benaderd door partijen die onze kennis willen. Kennis is er namelijk zeker. We zijn klanten verloren en het vertrouwen moet nu eerst hersteld worden. Dat moeten we doen door nieuwe projecten op te starten en huidige projecten een vervolg te geven", stelt Van Diepen.

Waar sommige mensen uit het bestuur van TexelEnergie stapten, stapte Van Diepen er juist in. Regelmatig wordt hem gevraagd waarom: "Omdat ik nog steeds heel mogelijkheden zie die onbenut zijn. Op het gebied van subsidieverstrekking hebben wij heel veel kennis en wij weten ook de wegen die bewandeld moeten worden wanneer het gaat om duurzame investeringen. Natuurlijk is het lastig om op de boksen tegen grote partijen als Essent of Nuon. Maar waar gaat hun winst heen? Onze winst vloeit terug naar Texel en kan gebruikt worden voor nieuwe duurzame projecten als bijvoorbeeld zonne-energie en biovergisting. Binnen de Unie zijn we van de 28 partijen nog steeds de grootste. TexelEnergie heeft een flinke klap gemaakt, maar de weg omhoog is weer ingeslagen", besluit Van Diepen.

 

Leo Timmers

Foto: Texelse Courant.

Ondernemer uitgelicht

Twitter