Texel e-vignet

Beste ondernemer, Per 1 december 2018 is het Texel e-vignet voor 2019 verkrijgbaar. Met deze digitale parkeerkaart kunnen Texelaars en bezoekers onbezorgd op het hele eiland parkeren. In deze mail zetten wij de informatie op een rij die voor u of uw klanten en bezoekers van belang kan zijn.

Parkeren op Texel

In alle dorpen en bij alle strandslagen op Texel geldt betaald parkeren van maandag tot en met zondag van 8.00 uur tot 20.00 uur.

Het Texel e-vignet

Het e-vignet is verkrijgbaar voor een jaar, een week of een dag en geldt voor heel Texel. De gemeenteraad heeft op 13 november 2018 de tarieven voor parkeren op Texel vastgesteld. Een Texel e-vignet 2019 kost € 30,- (geldig van 1 december 2018 tot 1 februari 2020), € 20,- per week (8 dagen geldig) of € 10,- per dag. (Per uur betalen kan ook: bij een betaalautomaat of met een app voor mobiel parkeren. De kosten bedragen € 2,50 per uur, betalen kan alleen met bankpas of creditcard en niet met muntgeld.)

Wanneer verkrijgbaar?

Per 1 december 2018 is het e-vignet 2019 verkrijgbaar. De week- en dagvignets zijn vanaf 2019 te koop.

Texel e-vignet aanschaffen

Het vignet is te koop via www.texelevignet.nl of bij de parkeerautomaat. Na online aanschaffen ontvangt de koper een bevestiging van de aankoop en betaling in de mailbox. Parkeerwachters scannen kentekens om te controleren of een geldig vignet is aangeschaft. 

Informeer uw bezoekers

Om uw klanten of gasten te informeren over parkeren op Texel is allerlei informatiemateriaal beschikbaar. U kunt diverse digitale communicatiemiddelen downloaden om bijvoorbeeld op uw website of in e-mails te gebruiken. Download informatiemateriaal over het e-vignet. Natuurlijk kunt u hen ook verwijzen naar www.texelevignet.nl of de informatie op texel.nl. Folders 2019 nodig? Vraag ze aan! Naast digitale communicatiemiddelen is een folder beschikbaar over parkeren op Texel. Interesse? Vraag informatiefolders aan. Uiteraard is er ook een digitale versie van de folder: die ontvangt u bij deze mailing. Vanaf eind november 2018 kunt u de folder 2019 downloaden op texel.nl. Meer weten? Ga naar www.texelevignet.nl of texel.nl of neem contact met ons op via gemeente@texel.nl of - van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur - via 14 0222.

Ondernemer uitgelicht

Twitter