Sprankelend benefiet-event voor Tesselhuus

Ze komen er weer aan: de donkere wintermaanden. Met februari als treurig dieptepunt. Vooral in die maand lijken alle dagen hetzelfde en overheerst de donkerte. Gelukkig zorg de Stichting Tesselhuus Benefiet voor een aantrekkelijke break! In het weekend van 3 en 4 februari organiseert de stichting een sprankelend benefiet-event ten behoeve van het Tesselhuus. Het doel: € 30.000,- ophalen om ook in 2018 weer vakantieweken te kunnen organiseren voor mensen die dat hard nodig hebben.

Sprankelend

Het ‘Tesselhuus Diner Spectacle’ wordt een verrassend, interactief en misschien zelfs een tikje ondeugend diner-dansant in Hotel Texel. Dresscode: in’t siss met een beetje wit, dus feestelijk.

Tesselhuus

Het Tesselhuusbestuur streeft ernaar om jaarlijks tien ‘Tesselhuusweken te organiseren voor mensen met een spierziekte, zoals duchenne, MS en ALS, en reuma. De organisatie van een Tesselhuusweek kost gemiddeld € 10.000. Daar de kosten zijn gestegen en er minder giften zijn ontvangen is het bestuur helaas genoodzaakt om drie weken te laten vervallen. Helpt u ons mee om via dit feestelijke Benefiet Event weer tien vakantieweken mogelijk te maken?

Vergeten groep!

De deelnemers aan de Tesselhuusweken - zowel jongeren als volwassenen - zijn rolstoel gebonden en kunnen vanwege hun ziekte niet meer terecht in een gewoon vakantiehuis. Daar ontbreken de noodzakelijke faciliteiten en is geen hulp beschikbaar. Bovendien is vakantie voor veel mensen uit deze doelgroep financieel niet haalbaar.

In het Tesselhuus worden zij een week lang in de watten gelegd, komen uit een isolement en beleven met elkaar een fantastische tijd. Vriendschappen bloeien op en mensen kruipen uit hun schulp; alle deelnemers hebben immers een handicap. Niets is vreemd en iedereen gelijk.

De weken in de volledig aangepaste groepsaccommodatie aan de Ruijslaan in De Koog worden begeleid door vrijwilligers, bijgestaan door een professioneel verpleegkundige. Om deze weken te kunnen financieren, is het Tesselhuus volledig afhankelijk van giften en donaties.

Save the date!

Voor het benefiet-event is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om mee te doen, wordt nu de datum bekendgemaakt, zodat het weekend van 3 en 4 februari 2018 in de agenda kan wordt geblokt. Het exacte programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Aanmelden is nu al mogelijk via de website van het Tesselhuus.

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter