Sollicitatietraining OSG leerlingen

TOP ondersteunt ook dit jaar de sollicitatietrainingen op de OSG. Het is de bedoeling dat leerlingen sollicitatiegesprekken voeren met "echte" ondernemers, en dat bent u allemaal!

De OSG zoekt vier ondernemers die op dinsdag 24 maart 2015 voorlichting willen geven aan OSG leerlingen over de do's en dont's tijdens een sollicitatiegesprek. Het gaat om een stukje voorlichting over waar een werkgever op let als hij/zij een sollicitant krijgt. Dit stukje voorlichting duurt zo'n twintig minuten. Vijf klassen krijgen deze voorlichting vanaf 12.25 uur en één klas om 13.15 uur. De OSG zoekt ook tien ondernemers die op woensdag 25 maart de leerlingen oefensollicitatiegesprekken willen afnemen. U kunt zich hiervoor via het TOP secretariaat opgeven. Een oefen sollicitatiegesprek zou dan als volgt kunnen verlopen: Vijf minuten inleestijd  om de sollicitatiebrief en CV te lezen
Vijf minuten voor het gesprek
Vijf minuten nabespreken met de leerling

De OSG vraagt vijf werkgevers voor trainingen van 9.05 tot ca 12.00 uur en vijf werkgevers voor trainingen vanaf 12.25 tot ca 15.30 uur.

Op donderdag 26 maart zoekt de OSG vier ondernemers die voorlichting willen geven over solliciteren en sociale media. Vijf klassen krijgen deze voorlichting om 12.25 uur en één klas om 13.15 uur.

En dan is er op vrijdag 27 maart van 9.05 tot 10 uur een grote finale met de leerlingen die het beste solliciteerden op woensdag. Daar worden nog zes juryleden voor gezocht.

Wij hopen natuurlijk dat u de Texelse jeugd helpt bij dit project! U kunt u aanmelden bij het secretariaat.

Ondernemer uitgelicht

Twitter