Sollicitatieproject OSG Hogeberg

TOP ondersteunt een initiatief van de OSG, waarbij leerlingen sollicitatie training opdoen. Het is de bedoeling dat leerlingen sollicitatiegesprekken voeren met "echte" ondernemers, en dat bent u allemaal!

Om dit mogelijk te maken is het de bedoeling dat 10 ondernemers op woensdag 20 maart beschikbaar zijn de leerlingen te helpen bij hun sollicitatietraining. U kunt zich hiervoor via het TOP secretariaat opgeven.

De dag ervoor, op dinsdag 9 maart, hebben we 3 zgn. gastsprekers nodig die aan de groep leerlingen uitlegt waar een werkgever in een sollicitatiegesprek op let.

De OSG begeleiders hebben het als volgt verwoord:

We zijn erg blij dat TOP wil meewerken met ons project. Om jullie maar gelijk aan het werk te zetten zou het fijn zijn als jullie het volgende voor ons kunnen regelen.

Op dinsdag 19 maart 3 gastsprekers die een stukje voorlichting kunnen geven over waar een werkgever op let als hij/zij een sollicitant krijgt. Dit stukje voorlichting hoeft niet langer dan tien minuten a een kwartier te duren. Als het kan dan zou het mooi fijn als deze mensen ongeveer om 10.00 op school zijn. De les begint om 10.15.

Op woensdag 20 maart  willen we met een 70 leerlingen oefengesprekken houden. Daarvoor hebben we negen mensen nodig die gesprekken willen afnemen met onze leerlingen. Het zou mooi zijn als deze vrijwilligers ongeveer om 9.45 op school zouden willen zijn. Dan kunnen we nog een korte briefing houden. Ook hier beginnen we om 10.15 en zijn we omstreeks 12.00 uur klaar.

Een gesprek zou dan als volgt kunnen verlopen.

Vijf minuten inleestijd  om de sollicitatiebrief en CV te lezen.

Vijf minuten voor het gesprek.

En nog vijf minuten nabespreken met de leerling.

Na deze gesprekken nodigen wij alle mensen die hun medewerking hebben gegeven uit voor een lunch in ’t Proefkonijn.

Wij hopen natuurlijk dat u de Texelse jeugd helpt bij dit project en zoals eerder aangegeven kunt u uw aanmelding via het secretariaat doorgeven door een mail te sturen naar: secretariaat@top-texel.nl

Ondernemer uitgelicht

Twitter