Sectievergadering ideale sparringsmiddag

Een sectievergadering zakelijke dienstverlening. Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet de meest spannende vergadering van het jaar. Toch is de jaarlijkse TOP-bijeenkomst, naast een gezellig weerzien, ook een leerzame middag.

meeting image

Doordat het ondernemersplatform leden uit alle verschillende branches heeft, levert het nieuwe inzichten op, die weer van pas kunnen komen binnen uw eigen bedrijfsvoering. Zo gaf Joost Hoogenbosch bij de laatste bijeenkomst op 23 mei jongstleden een presentatie. Hoogenbosch is eigenaar van zowel Strandpaviljoen Vijftien als van Catharinahoeve. Dit laatste bedrijf is al sinds vier generaties in de familie. Vanaf zijn achttiende heeft Joost meegewerkt in de zaak van zijn vader. Twee jaar geleden werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en heeft hij strandpaviljoen Paal Vijftien overgenomen. Het is nu nog een ‘los’ paviljoen, maar er wordt hard gewerkt om het een ‘vast’ paviljoen te laten worden. Om dit te realiseren heb je met veel instanties te maken en dat kost tijd en je bent gebonden aan heel veel regels. In een uitvoerige presentatie vertelde Joost over zijn plan van aanpak.

Maar naast het overdragen van kennis, is de sectievergadering ook een ideale gelegenheid om te sparren met medeondernemers. Zo kwamen op de laatste vergadering, onder meer de Retailvisie, de Woonvisie, het onderwijs, de revitalisatie van De Koog en het openbaar vervoer aan de orde. Onderwerpen die uitermate belangrijk zijn voor de toekomst van het eiland en dus ook voor de ondernemers. TOP streeft er naar om de input van de leden zo goed mogelijk te verwoorden, de inmenging van de leden is daarom belangrijk. Door uw stem weet TOP wat de ondernemer wil.

Ondanks een mooie opkomst hoop het TOP-bestuur dat het volgend jaar nog drukker wordt. Vaak zijn er bijzondere gasten, die je op zo’n moment informeel kunt spreken. Zo was er dit jaar een presentatie van burgemeester Michiel Uitdehaag. Op dergelijke vergaderingen zijn de lijntjes kort en wordt uw netwerkt versterkt. Het is van groot belang dat zoveel ondernemers naar de vergaderingen komen, zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van elkaars kennis en input. Ook bij activiteiten die later dit jaar op de agenda staan, hoopt het TOP-bestuur dat zoveel mogelijk ondernemers deelnemen. Op het programma onder meer een activiteit in het kader van crowdfunding. Tevens is er een enquête in de maak over maatschappelijk verantwoord ondernemen. En ook dit jaar zal de TOP-nieuwsbus weer gaan rijden. Houdt voor data en ander ondernemersnieuws de website in de gaten.

Ondernemer uitgelicht

Twitter