Ronald Biesboer nieuwe voorzitter

Ronald Biesboer is komend jaar voorzitter van TOP, Rob Vos is de nieuwe vice-voorzitter. Biesboer neemt het stokje over van Jan Jacob Rab die in 2017 de scepter zwaaide. Lees hieronder de speech van Ronald Biesboer die hij maandagavond uitsprak op de gecombineerde Nieuwjaarsreceptie met De Krim, die op het vakantiepark gehouden werd.

Lieve mensen,

namens het bestuur van TOP wens ik u een gelukkig nieuwjaar! Iwan dank voor jullie gastvrijheid om hier onze nieuwjaarsreceptie wederom te mogen houden. Er is mij op het hart gedrukt om vooral kort en bondig te blijven maar iedereen die mij een beetje kent weet natuurlijk dat dit nooit gaat lukken, maar goed ik zal het proberen. Vorig jaar stond Jan Jacob ook op deze plek en was zijn missie om zich sterk te maken om een MBO-opleiding naar ons mooie eiland te halen. Dit is nog niet gerealiseerd maar gaat wel de goede kant op en wij gaan hiermee verder om dit zo snel mogelijk te realiseren. In alle sectoren knelt het behoorlijk en zijn klanten niet het probleem, maar personeel. Haast is dus geboden hoewel een late night afvaart van TESO in de vakantieperiode misschien ook oplossing kan bieden voor het werven van personeel maar ook klanten in de Noordkop.

Dit jaar aan Rob Vos en mij de taak en eer uw vereniging te mogen leiden. Toen het bestuur mij hiervoor lichtelijk chanteerde dacht ik: dat wordt een makkie, toen nog niet wetende dat een aantal bestuursleden plaats willen maken voor vers bloed en Michel zijn afscheid zou aankondigen. Dus helaas geen makkie want dit jaar staat in het teken van bestuursvernieuwing waarin ruimte voor jonge mensen en dames zal zijn plus we moeten dus op zoek naar een nieuwe ledenmanager. Dat zal geen eenvoudige klus worden want Michel doet heel veel voor onze vereniging en heeft zoveel dossiers onder zijn hoede dat hij zich soms thuis opnieuw moet voorstellen. Ik begrijp zijn keuze dan ook wel. Michel neemt u trouwens straks nog mee in alle lopende zaken.Het is een nogal bezig jaar geweest voor ons allemaal waarbij er al snel geroepen wordt dat Texel te druk geworden is. Misschien terecht of onterecht maar het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Feit is dat we er goed van kunnen leven maar tegelijk wel ons eiland leefbaar, authentiek, divers en vooral in balans moeten houden.

We zullen ons in deze nieuwe realiteit dus opnieuw moeten uitvinden om toekomstbestendig te zijn. Denk dus eens na over wat en hoe je aan het ondernemen bent. Verander het eiland en begin bij jezelf! Dit jaar zal het bestuur zich ervoor hard maken dat er binnen de secties meer activiteiten plaatsvinden. Dat kan echt veel beter en zal ons meer met elkaar maar ook met TOP verbinden. Daar hebben wij jullie wel voor nodig. Dus als er goede ideeën of initiatieven leven laat het ons dan weten; wij helpen graag mee! Als laatste punt geef ik u graag mee dat wij als TOP druk op de gemeente en provincie blijven houden en zonodig zullen opvoeren en erop toezien dat gemaakte afspraken met ondernemend Texel wel worden nagekomen.

En nog een heel belangrijk punt; er moeten echt woningen bij. Beste leden we zitten er bovenop en zullen van ons laten horen als dat nodig is.Laten we het voor nu hierbij houden en als allerlaatste geef ik u mee: werk samen, bundel de krachten en gun mekaar iets dan voorzie ik een mooi nieuwjaar voor heel Texel.

Ondernemer uitgelicht

Twitter