Ledenvergadering Sectie Bouw

Op donderdag 12 juni combineerde de sectie Bouw & Installatie de algemene ledenvergadering met een bezoek aan afvalverwerkingsbedrijf ICOVA te Amsterdam.

De sectie gaat elke twee jaar naar de overkant en was twee jaar geleden al te gast bij de afvalverwerker. Toen was er geen gelegenheid om de fabriek te bezichtigen, daarom gebeurde dat donderdag alsnog. En dat was net op tijd, want maandagochtend brak er in alle vroegte brand uit in het bedrijf. Bezichtigen zal er voorlopig wel even niet meer in zitten!

Afvalverwerking staat de komende jaren ook op de politieke agenda. Zo heeft de gemeente Texel de ambitie geformuleerd om in 2020 ten minste 70 % van het aangeboden gewicht van het aangeboden afval als grondstoffen gescheiden in te zamelen voor materiaalhergebruik. Dat dit niet onmogelijk is, laat ICOVA zien, waar op dit moment al 80% van het ingezamelde afval wordt hergebruikt.

Natuurlijk werd er ook vergaderd. Zo evalueerde de sectie de tweewekelijkse contacten met de gemeente en actuele ontwikkelingen als het onderzoek naar de behoefte aan beroepsopleidingen op Texel de komende vijf jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het sectiebestuur.

De presentatie van ICOVA vindt u hier.

 

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter