Laat mantelzorg werken

Donderdagavond 14 april zal tijdens het Mantelzorgpodium Texel opnieuw het thema ‘Laat mantelzorg werken’ centraal staan. Eerder verzorgde Margreet Woesner, van de landelijke stichting

‘Werk & Mantelzorg’, al een inspirerende presentatie over de mogelijkheden van een vruchtbare samenwerking rond mantelzorg tussen werkgevers en werknemers op de werkvloer. Zij informeerde de aanwezigen uitgebreid over cijfers, maatschappelijke ontwikkelingen, mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, wettelijke regelingen en goede voorbeelden uit de praktijk.

Omring
Tijdens het komende podium gaan we in gesprek met de managers en werknemers van twee Texelse organisaties: Omring, locatie Hollewal, en De Krim | Texel. Wat zijn hun ervaringen met de combinatie werk en mantelzorg in de praktijk van alledag?

Want de zorg voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of hulpbehoevende ouder is niet iets waar je bewust voor kiest. Veel mensen zien het als iets vanzelfsprekends: het overkomt je en je doet het gewoon. Ook naast een betaalde baan. Zo combineren een op de zes werknemers (en een op de vier in de zorg) hun mantelzorgtaken (gemiddeld 15 uur per week) met een betaalde baan. En dat aantal zal komende jaren alleen maar verder toenemen. KrimSoms leidt deze combinatie echter tot overbelasting en ziekte van de werknemer … en soms levert deze combinatie problemen op in de werkplanning van de werkgever … Daarom is het belangrijk dat het thema mantelzorg onderwerp van gesprek is tussen werkgever en werknemer, dat werkgevers en werknemers samen op zoek gaan naar de mogelijkheden voor een mantelzorgvriendelijk werkklimaat binnen hun eigen organisatie.

Programma Mantelzorgpodium Texel 14 april:

19.15u Inloop met koffie en thee
19.30u In gesprek met Rick van de Ven en Annemieke van der Werve (Omring), Jolanda Kamphuis en Mirjam Pansier (De Krim | Texel)
20.30u Gelegenheid na te praten onder het genot van een hapje en drankje

Muziek: Hans Hopman

Waar: De Buureton, Beatrixlaan 43 Den Burg
Informatie: Texels Welzijn, tel. 312692 of mail b.hollands@texelswelzijn.nl
Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom

 

 

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter