Koninklijke onderscheiding voor Ria Manse

Het TOP bestuur feliciteert Ria Manse met de Koninklijke onderscheiding die haar op vrijdag 26 april werd uitgereikt voor haar buitengewone inzet op Texel in de afgelopen 22 jaar.

Ria Manse zette zich vanaf 1990 in voor de Texelse Vereniging van Logiesverstrekkers (TVL) en de sectie Texelse Hotel Vereniging (THV). Op haar eigen bescheiden wijze zorgde ze er op de achtergrond voor dat de nuance binnen de organisaties voldoende aandacht kreeg, er voldoende kennis en achtergrondinformatie ter tafel kwam en de communicatie goed was.  Al voor de officiële oprichting in 1990 verrichte zij met grote toewijding administratieve en secretariële werkzaamheden voor de sectie Kleine Logies Verstrekkers (KLV). Daarnaast ondersteunde zij in de loop der jaren vele verenigingen en stichtingen, zoals KHN afdeling Texel, LTO Texel, het Toeristisch Kennisinstituut Texel (TKT) en stichting Coeghe. Vaak deed zij dat geheel belangeloos. Door haar inzet voor diverse Texelse instanties, was zij altijd goed op de hoogte van actuele zaken op het eiland. Zoveel kennis over het toerisme op Texel wordt maar zelden in één en dezelfde persoon waargenomen. Haar vriendelijke karakter en positieve instelling maakten haar een automatisch eerste aanspreekpunt voor vragen en informatie.

Toen TVL in 2011 fuseerde met de Texelse Vereniging van Ondernemers (TVO) stond zij aan de wieg van het Texels Ondernemers Platform (TOP). Ria vervulde als secretaresse met haar professionele, maar ook warme en begripvolle werkwijze een bindende functie binnen TOP. Dat was niet alleen belangrijk in de fusieperiode, maar ook in het algemeen voor het maatschappelijk draagvlak van de vereniging. TOP en de leden staan diep bij haar in het krijt en zijn haar veel dank verschuldigd. TOP vindt deze onderscheiding dan ook zeer verdiend.

Ondernemer uitgelicht

Twitter