Nederland kantelt, Texels onderwijs ook?

KanteltEr hangt iets in de lucht....
Voelt u dat de maatschappij ook verandert? Jessica de Graaf nodigt u, in samenwerking met het Texelfonds, graag uit voor de kantel-avond ‘NL Kantelt, Texels onderwijs ook?’

Wanneer: maandag 31 augustus 2015 Waar: OSG De Hogeberg – Den Burg Tijd: 19.00 - tot ongeveer 21.30 uur

Gastsprekers zijn prof. dr. ir. Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde) en Sandra Verbruggen, oprichter van united4education en medeoprichter van NL kantelt - onderwijs.

Graag aanmelden via www.texelfonds.nl

Nederland kantelt. Dat is geen overtuiging, dat is een feit (aldus de website van Nederland Kantelt). Verandering van tijdperk! Je zou door de hoos aan negatieve berichtgeving over vallende banken, frauderende bestuurders en stroperige processen bijna denken dat we met zijn allen op een totale black-out afstevenen.

Dat is niet waar. Er gebeuren veel goede dingen door enthousiaste en slimme mensen, die helaas niet altijd even zichtbaar zijn. We willen met ‘Nederland Kantelt’ antwoord geven op de vraag hoe we samen kunnen bouwen aan een spannender, leuker, mooier en energieker Nederland. Een maatschappij waarin we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor duurzame energie, gezond voedsel en mensgerichte zorg. Niet omdat het moet van de gemeente, de belastingdienst of de leraar, maar omdat je voelt dat je zo wilt leven.

Eind 2014 verscheen ‘Verandering van tijdperk’, een boek van Jan Rotmans, met de ondertitel ‘Nederland kantelt’. Op 31 augustus a.s. gaat Rotmans in op deze kanteling en de veranderingen die op ons afkomen. Op het gebied van energie, onderwijs, economie, financiën en zorg zijn de veranderingen al duidelijk merkbaar. Rotmans stelt dat we de komende decennia transformeren naar een nieuwe samenleving, waarin de mens weer centraal staat. Sandra Verbruggen zal op deze avond veranderingen en vernieuwingen in het onderwijs nader toelichten.

Vanaf 18.30 uur zijn de deuren open en bent u van harte welkom om deze bijzondere en inspirerende avond mee te maken! Kom ook en kantel mee!
Als initiatiefnemer ben ik bijgestaan door het Texelfonds. De avond is verder mogelijk gemaakt door Rotary Texel - OSG De Hogeberg - Scholengroep Texel - Rikus Kloosterhuis.

Tot ziens op 31 augustus. Graag aanmelden via www.texelfonds.nl.

Kunt u er niet bij zijn? We maken binnenkort de youtubelink bekend; vanaf deze link kunt u de avond live volgen.

Met vriendelijke groet, Jessica de Graaf

Ondernemer uitgelicht

Twitter