Oproep aan horecaondernemers

Het bestuur van TOP heeft samen met Koninklijke Horeca Nederland - Afdeling Texel, Gemeente Texel en VVV Texel een brief opgesteld voor horecaondernemers. Deze brief is hieronder te lezen en is ook verstuurd naar alle leden via een nieuwsbrief.

Geachte horecaondernemer,

Op dit moment neemt het aantal coronabesmettingen op Texel toe, met name onder de jeugd. Zoals u welbekend is de nieuwe Delta-variant erg besmettelijk.

De verplichtingen die voorheen voor ons aller veiligheid golden, maar ook onze bedrijfsvoering en onze opbrengsten belemmerden, willen we voorkomen. Daarom vragen we uw medewerking op onderstaande punten:

  • Zorg voor duidelijkheid; vraag uw gasten om gebruik te maken van het ‘testen voor toegang’. Alleen als met zekerheid de afstandsregel van minimaal 1,5 meter toepasbaar is, hoeft dit niet.

De landelijke regel is dat u als ondernemer óf de 1,5 meter afstand en een vaste zitplek organiseert óf gasten laat testen voor toegang.

  • Communiceer standaard met uw gasten; testen voor toegang kan gratis in Dorpshuis De Hof, Nikadel 13 in De koog. Een testafspraak boek je via www.testenvoortoegang.org.
  • Pas strikte toegangscontrole op een negatief testbewijs en op leeftijd toe.
  • Zorg dat uw personeel regelmatig – liefst 2 keer per week getest wordt en volg de quarantaineregels als uw personeel onverhoopt besmet is.

Op dit moment vraagt de situatie op Texel om strikter toezicht en strenge handhaving door BOA’s, politie en de dorpswachten. Bij het overtreden van de regels betekent dit dat er vanaf nu direct een last onder dwangsom wordt gegeven.

Het klinkt vast bekend in de oren: alleen als iedereen zorgt voor het toepassen van deze regels wordt het besmettingsrisico in de horeca geminimaliseerd en de mogelijkheid om zonder beperkingen te exploiteren gemaximaliseerd!

We rekenen op uw medewerking!

Namens:

Koninklijke Horeca Nederland, Afdeling Texel

Gemeente Texel

Texels Ondernemers Platform TOP

VVV Texel

Ondernemer uitgelicht

Twitter