Goed nieuws voor ondernemers in het buitengebied

Goed nieuws voor ondernemers in het buitengebied, volgend jaar wordt het glasvezelnetwerk uitgerold. Alle lichten staan op groen en dat betekent dat er volgend jaar kan worden gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Texel. Ben jij ondernemer in het Texelse buitengebied? Dan is een snel glasvezelnetwerk voor jou natuurlijk heel belangrijk. Om te kunnen starten met de uitrol zijn er tenminste 60 procent aanmeldingen van de aan te sluiten percelen in het buitengebied nodig. Meld je dus snel aan. 

Hoe eerder dit percentage is gehaald, hoe eerder er gestart kan worden! Uiteraard kunnen ook particulieren en woningbezitters zich aanmelden voor het glasvezelnetwerk.

Wil jij…

  • razendsnel internet?
  • razendsnel grote bestanden versturen en ontvangen?
  • een netwerk dat decennia lang meegaat?
  • een netwerk dat minder gevoel is voor storingen?
  • de mogelijkheid om met alle apparaten tegelijk online te zijn?

Vul dan snel het formulier in! (http://www.glasvezeltexel.nl/#formulier)

 Wellicht heb je eerder al eens een speedtest gedaan of een formulier ingevuld om aan te geven hoeveel je maximaal bereid bent te betalen aan buitengebied toeslag. Dit betrof echter de onderzoekende en oriënterende fase. Om je definitief aan te melden dient het formulier (http://www.glasvezeltexel.nl/#formulier) compleet ingevuld te worden. In gebieden en buurtschappen waar meer dan 60% aanmeldingen binnen zijn, zal eerder worden gestart met de aanleg.

Wat gaat dat kosten?

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk vergt een grote investering. Kabeltex, de partij die het netwerk gaat aanleggen, doet zelf een stevige investering en vult dit aan met een buitengebied toeslag, die wordt betaald door de bewoners in het buitengebied. Om tenslotte de onrendabele top te kunnen bekostigen worden subsidies gebruikt. De buitengebied toeslag bedraagt eenmalig € 2.250,00. Het is ook mogelijk de buitengebied toeslag te voldoen middels een bedrag van € 12,50 per maand gedurende 20 jaar.

 Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de verdere gang van zaken, de realisering en mogelijkheden. Op de website van Glasvezel Texel bij ‘vraag en antwoord’ (http://www.glasvezeltexel.nl/#vraag-en-antwoord) worden de meest gestelde vragen alvast beantwoord.

Vergeet je niet aan te melden! (http://www.glasvezeltexel.nl/#formulier)

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter