Phishing Mail dupeert ondernemer

Omdat een ondernemer op Texel een pakketje van Post NL verwachtte, werd er nietsvermoedend een mailtje aangeklikt. Het gevolg is dat het bedrijf nu alle bestanden op Google Drive kwijt is en zijn computers geïnfecteerd zijn met een virus. De phishing mail zorgt bij het bedrijf voor duizenden euro's schade. 

Niet alleen via Post NL, ook 'namens' KPN, de ABN Amro en de RDW komen de mails binnen. "Klik er niet op. Wij zijn er normaal ook heel scherp op. Doordat we dus een pakketje verwachtten, werd er dit keer wel opgeklikt." Binnen vijftien minuten begon het beeldscherm rood te knipperen en werd gemeld dat de informatie alleen terug te krijgen was na een betaling. De politie is ingeschakeld. "Het virus is door deskundigen wel weer van de computers te krijgen, maar de bestanden ben ik kwijt. Bovendien gaat het inhuren van deskundigen mij flink geld kosten", waarschuwt de ondernemer. 

Er werd hem gevraagd of hij de bestanden ook nog op een computer had staan, die niet op het netwerk was aangesloten, bijvoorbeeld een laptop. Dit was helaas niet het geval. 

 

DEEL DIT BERICHT OM OOK ANDERE ONDERNEMERS TE WAARSCHUWEN

EMAIL

Ondernemer uitgelicht

Twitter