Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Op dit moment wordt er op Texel flink rond gebeld richting ondernemers met de mededeling dat ze de inspecteur van de belastingdienst cq de gerechtsdeurwaarder van de belastingdienst aan de telefoon hebben.

Wees alert en trap hier niet in. Voordat de belastingdienst überhaupt tot actie overgaat zijn er al meerdere keren brieven verzonden.Op dit moment wordt er op Texel flink rond gebeld richting ondernemers met de mededeling dat ze de inspecteur van de belastingdienst cq de gerechtsdeurwaarder van de belastingdienst aan de telefoon hebben. Hij vraagt aan de ondernemers of ze zich bewust zijn dat er nog een aanslag aangaande de belastingdienst open staat. Dit met het verzoek om deze voor 17:00 's middags overgemaakt te hebben aan de belastingdienst. Doen ze dit niet dan volgt een forse boete. In een paar gevallen hebben ze tevens gevraagd naar bankgegevens cq pincodes.


Vraag het telefoonnummer waar de inspecteur cq gerechtsdeurwaarder op terug gebeld kan worden. In alle gevallen kon er niet terug gebeld worden en zou er zelf opnieuw contact worden opgenomen. Veelal twijfelen ondernemers of er toch niet iets open staat aan aanslagen bij de belastingdienst, in dat geval raadpleeg de accountant/fiscalist of bel met de belastingdienst 0800-0543 en vraag aan de medewerker belastingdienst of er openstaande posten zijn. Bij elke check waren deze er niet. Wees alert en trap hier niet in. Voordat de belastingdienst überhaupt tot actie overgaat zijn er al meerdere keren brieven verzonden. Zij zullen nooit telefonisch vragen om geld over te maken en al helemaal niet om de bankrekening of pincodes vragen.

Ondernemer uitgelicht

Twitter