Deel Jouw Idee voor de Waddenzee!

De Waddenzee is van iedereen en met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat het goed gaat met het enige natuurlijke Werelderfgoed van Nederland. 

De overheid erkent dat de natuurkwaliteit van de Wadden niet is verbeterd in de afgelopen jaren. Daar moet wat aan gebeuren! Het is tijd voor actie! Het kan en moet beter. Ondernemers, bewoners, studenten, waddenliefhebbers van Nederland: doe mee en deel jouw idee voor een betere Waddenzee. 

Hoe werkt het?

Heb je een goed idee? Upload dan voor 5 juni jouw idee voor de Waddenzee via www.jouwideevoordewaddenzee.nlAlle ingezonden ideeën worden direct geplaatst en zijn te bekijken via het prikbord. Het publiek kan stemmen en bepaalt hiermee welke tien projecten gepresenteerd worden aan de jury. Deel je ingezonden idee dus vooral binnen je eigen netwerk. Hoe meer stemmen, hoe meer kans! Om ook kwalitatief goede ideeën die minder goed liggen bij een groot publiek een kans te geven, heeft de jury de mogelijkheid om wildcards uit te delen. Dit gebeurt na 5 juni, maar ruim op tijd voor de finale op 25 juni. Als je idee niet voldoende stemmen heeft, maak je zo alsnog kans op een finaleplaats. 
Iedereen die de moeite neemt om een idee in te sturen, ontvangt van ons 10 procent korting op een Werelderfgoedexcursie naar keuze. Let op! Deze korting geldt alleen in 2016. Vol = vol!

Win jij de Award voor het Beste Waddenidee?

Verzamel zoveel mogelijk stemmen door je idee te delen via social media of per mail! Zo zal je idee opvallen bij de jury en wie weet ben jij één van de finalisten. De persoon die zijn of haar idee het beste weet te presenteren wint de Award voor het Beste Waddenidee! De winnaar van de Award mag kiezen hoe hij of zij de prijs invult want we bieden twee opties aan.

Optie 1: Advies op maat, van expert Kees van Es () die met zijn kennis en kunde het idee verder kan brengen.
Optie 2: Een avontuurlijke excursie op en rondom het wad met een overnachting op Schiermonnikoog. Bovendien wordt op de finaledag zelf bepaald welk idee de publieksprijs wint. Deze prijs is een culinair avontuur rondom de Wadden. 

Spetterende finale

Op zaterdag 25 juni 2016 is de spetterende finale van Jouw idee voor de Waddenzee in de creatieve hotspot van Leeuwarden: Neushoorn. De inzenders van de verkozen ideeën nemen het op deze dag tegen elkaar op voor een deskundige jury. De persoon die zijn of haar idee het beste weet te presenteren wint de Award voor het Beste Waddenidee! Ook het publiek kan tijdens de finaledag stemmen op haar favoriete idee. Het idee met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Iedereen mag de finaledag bijwonen, ook al heb je geen idee aangeleverd. Misschien vind je het wel leuk om iemand aan te moedigen of wil je een live-stem uitbrengen voor de winnaar van de publieksprijs. Je bent van harte welkom! Meld je nu alvast aan via www.jouwideevoordewaddenzee.nl want ook hier geldt vol = vol!

Tijd voor verandering

Dit jaar wordt er besloten over hoe het beleid en beheer van de Waddenzee er voor de toekomst uit moet komen te zien. Nu hebben we de kans om het Werelderfgoed Waddenzee beter te maken! Alle ideeën worden in het najaar gebruikt om beleidsmakers en/of beheerders op te roepen werk te maken van een betere Waddenzee.

Vijf keer beter

Er zijn vijf categorieën binnen de wedstrijd waarvoor je een idee kunt indienen. Op die punten vinden wij dat het echt beter moet. •Planten en dieren
•Landschap en dynamiek
•Milieu
•Beleid en beheer
•Anders Lees hier waarom de Waddenvereniging vindt dat het juist op deze punten beter moet.

Inspiratie? Schrijver Thomas Leerink deelt zijn idee

Begint jouw creatieve brein al te borrelen? Of heb je nog even een duwtje nodig om met een idee te komen? We geven alvast wat inspiratie voor jouw idee. Schrijver Thomas Leerink vertelt over zijn idee voor de Waddenzee in dit filmpje

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter