Community Evenementen

SommeltjespopDe Community’s van TOP bestaan uit een aantal leden die actiematig oplossingen bedenkt voor problemen en thema’s waar een grote groep ondernemers mee te maken heeft. Een denktank dus, waar alle leden zich bij kunnen aansluiten. De community Evenementen in oprichting zoekt nog deskundigen om mee te denken over het versterken van de evenementenorganisatie op Texel.

Jeroen Schoo heeft de uitnodiging van TOP al enthousiast geacccepteerd en onlangs heeft ook Valerie Jongeneel haar hulp aangeboden. Het zou fantastisch zijn als zich nog twee mensen aansluiten.

Valerie Jongeneel van evenementen- en managementbureau Puur Zsa Zsa Zsu  dealt er vrijwel dagelijks mee. Overleg met de gemeente over vergunningen voor Texel Culinair. Het intekenen van plattegronden voor een festival. Brandveiligheid. Vluchtroutes. Nadenken over betaalmiddelen. Overleg met sponsoren en partners. “Binnen de community kunnen we alle kennis uit de achterban verzamelen, waardoor niet ieder voor zich het wiel hoeft uit te vinden.”

Voor Jeroen Schoo, de meubelmaker en concertorganisator die bekend staat als mister Sommeltjespop, het muziekevenement in De Waal, is het niet veel anders. “Als je alle mensen die evenementen organiseren bij elkaar zet, dan hebben we voor heel veel vraagstukken misschien al een oplossing. Vooral op het gebied van de financiering van evenementen, een heikel punt, kunnen we veel meer samenwerken. Wat ik graag zou zien, is het meer betrekken van de natuur op het eiland bij evenementen en festivals. Daarin kunnen we trouwens veel leren van bijvoorbeeld Vlieland. Nu worden heel veel evenementen op Texel al in de planfase afgeschoten; hartstikke zonde. Vanuit de community kunnen we veel meer mogelijk maken.”

Aanmelden voor community evenementen kan bij het secretariaat van TOP via

Foto: Duncan Whyte | TexelAgenda

Ondernemer uitgelicht

Twitter