CCV tijdens de Texelse Week van de Ondernemer

Op het programma van de Week van de Ondernemer staan twee cursussen van ‘Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid’. De cursussen worden donderdag 14 maart van 16.00 tot 17.30 en van 19.00 tot 20.30 uur aangeboden in de Stayokay Texel. Deze sessies zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in detailhandel en horeca op Texel. 

De recente uitkomsten van Misdaadmeter (Texelse Courant, 3 maart 2019) onderschrijven het belang en de actualiteit van goede preventie op Texel. De Misdaadmeter laat een toename van het aantal bedreigingen (+70%) en mishandelingen (+5%) op het eiland zien. De cursus Veiligheid biedt deelnemers praktische tips over waar je je kassageld laat, hoe je het veilig afvoert en hoe bijvoorbeeld omgaat met een agressieve gast. Ook de politie zal aanwezig zijn om te spreken over opvolging van meldingen, aangiftes, cameratoezicht en samen met CCV het vaststellen van behoeften aan vervolgacties.

Vier jaar geleden is onder grote belangstelling op Texel ook een dergelijke training georganiseerd, Deze training werd als praktisch en leerzaam beschouwd. Deelnemers leerden bijvoorbeeld dat als je iemand groet bij het binnenkomen, de kans dat ie wat wil stelen al met 50% is gedaald (voelt zich bekeken).

Aanmelden

De training is gratis en bedoeld voor iedereen die (parttime en fulltime) werkt in horeca en detailhandel, of daar graag wil werken. Scholieren en studenten zijn uiteraard ook welkom. Aanmelden voor een trainingssessie kan via www.wtwvdo.nl.

Week van de ondernemer

De Week van de Ondernemer is een 3-daags (gratis) programma voor Texelse ondernemers. Het thema van deze editie is circulariteit en duurzaamheid. Dit jaar vindt het evenement plaats van 12 t/m 14 maart, op verschillende locaties in Den Burg. Bezoek de website www.twvdo.nl voor meer informatie en het complete programma.

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter