Gemeente Texel tipt ondernemers

De overheid maakt het ons ondernemers niet altijd gemakkelijk, maar er zijn ook regels waar we ons voordeel mee kunnen doen.  Om de Texelse ondernemer wegwijs te maken in de regelgeving organiseert de gemeente Texel in overleg met TOP en andere ondernemersorganisaties aanstaande dinsdag 28 oktober om 19 uur een informatieavond over de volgende onderwerpen:

 

Wat u moet weten als er beslag wordt gelegd op het loon van uw werknemer

Ondernemers zijn vaak ook werkgever en hebben in die hoedanigheid af en toe te maken met loonbeslaglegging. Mevrouw Verhoeff  vertelt u waar u op moet letten als uw werknemer in de schuldhulpverlening terechtkomt, zodat het probleem van een ander niet dat van u wordt! Zij werkt bij het team Werk, inkomen en zorg van de gemeente Texel.

Wat u wilt weten als uw bedrijf in zwaar weer komt

U kunt gebruikmaken van de BBZ regeling als uw bedrijf in zwaar weer komt. Vaak laat een ondernemer zich te laat informeren en dan komt zijn bedrijf niet meer in aanmerking voor de regeling omdat het niet meer te redden is. Het is daarom verstandig op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Deze BBZ regeling (Bijstandsverlening voor Zelfstandigen) wordt voor de Kop van Noord Holland geregeld door de heer De Buerger van het Zelfstandigenloket Alkmaar. Dat is niet naast de deur, daarom is hij deze avond op Texel om u te informeren en al uw vragen te beantwoorden.

Wat de overheid wil weten van u

Ondernemingsdossier is bedacht door de brancheorganisatie NRK voor de Rubber- en Kunststofindustrie en de Horecabranche. Daar verkenden ondernemers en overheden samen de mogelijkheden om het naleven van de regels makkelijker te maken.  Bij ondernemingen uit de Horeca, Rubber- en Kunststofindustrie en de Recreatie worden nu de eerste Ondernemingsdossiers geïmplementeerd. Algemene informatie daarover vindt u hier. Hoe het er op Texel voorstaat, vertelt men u op deze informatieavond!

U bent van harte welkom op dinsdag 28 oktober in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Emmalaan om 19 uur. TOP wil graag weten hoeveel leden belangstelling hebben, dus wilt u het even aan het secretariaat laten weten als u van plan bent te gaan? 

Ondernemer uitgelicht

Twitter