Als ambassadeur van Texel op Sail 2017?

Met het succes van Sail van 2013 in het geheugen, maakt ook Texel zich op voor de komende editie. In 2017 staat het evenement weer op de agenda en dus liggen er op 21 juni 2017 kansen voor Texel. Op die datumstaat namelijk de Presail gepland. Welke invulling hieraan wordt gegeven, is vooral aan Texel zelf.

Het bestuur nodigde politici, ondernemers en andere betrokkenen uit om met ideeën en suggesties te komen. Wat vaststaat is dat de Rede van Texel gevuld wordt met zeilschepen.

Promotie in Den Helder

“De grote vraag aan alle ondernemers is nu: Hoe kunnen we Texel tijdens Sail 2017 promoten. We krijgen een plek op het Sailterrein, op Willemshaven of op het Marineterrein, een zogenoemde Texel Hotspot. Als TOP en VVV zijn we nu op zoek naar bedrijven, verenigingen, culturele en muzikale instellingen die als ambassadeur voor Texel willen optreden tijdens Sail 2017. We worden binnenkort bij de gemeente uitgenodigd om te kijken hoe groot de animo is, we kunnen dus alle input gebruiken”, legt Michel Gregoire uit.

Dichtbij

Sail trekt honderdduizenden bezoekers, onlangs trok Delfsail in het Groningse Delfzijl er nog 600.000. Ook bij Sail Den Helder wordt een massale toestroom van toeristen verwacht. Veel van deze gasten maken er een meerdaagse trip van en moeten dus ergens overnachten. Hier liggen volgens Gregoire veel mogelijkheden voor de Texelse logiesverstrekkers. “Tot in Enkhuizen is zo goed als alles volgeboekt, veel mensen vergeten dat Texel dichterbij is. Je bent immers zo midden in het feestgedruis van Sail, terwijl je hier ondertussen kunt genieten van de rust. De Texelse logiesverstrekker kan dus optimaal profiteren van Sail”, legt hij uit.

Marinedagen

Sail wordt gelijktijdig gehouden met de Marinedagen (de vroegere vlootdagen). Niet alleen op het gebied van toerisme is het festijn een buitenkansje, een tweede doel is het intensiveren van de samenwerking in de regio. De periode, vóór de grote schoolvakantie, is gekozen omdat dit de week is voor The Tall Ships Race in de Baltische Zee, dat veel zeilschepen trekt. Op hun route daar naar toe, kunnen ze ook Sail Den Helder 2017 aandoen. Afgesproken is dat de twee zeilevenementen elkaar aanbevelen.

Denk mee

TOP en de VVV zijn op zoek naar enthousiaste ambassadeurs voor Texel. Wie mee wil denken of al concrete plannen heeft kan zich melden bij TOP via secretariaat@top-texel.nl.

Ondernemer uitgelicht

Twitter