Aangepaste fietsen

Vermeulen Bikes uit Den Hoorn verhuurt aangepaste fietsen

Het leek er even op dat de aangepaste fiets van Texel zou verdwijnen. Eddy Vermeulen van Vermeulen Bikes uit Den Hoorn besloot in het dreigende gat te springen en stelde de toegankelijkheid van fietsliefhebbers met speciale wensen veilig. “We hadden al goede contacten met de fabrikant, dus het was eigenlijk zo geregeld.”

Voor wie is de aangepaste fiets?

Je denkt meteen aan fietsen die praktisch en prettig zijn voor mensen met een handicap. Dat is ook het uitgangspunt geweest voor fabrikant Van Raam. Toch zijn veel van de bolides ook fijn voor mensen die graag eens iets anders willen. De Fun2Go, waarbij je naast elkaar trapt, is bijvoorbeeld razend populair bij (verliefde) stelletjes en vriendinnen. Een aantal fietsen is ook ideaal als je wilt fietsen met grotere kinderen, die om welke reden dan ook niet zelfstandig de weg op kunnen. Of grootouders die wel genieten van de fietsbeleving, maar de kracht niet meer hebben om zelfstandig het eiland over te trappen. Is op- en afstappen door een wankel evenwichtssysteem lastig, maar wil je je zelfredzaamheid en je stuur nog niet uit handen geven? Dan kun je kiezen voor een superstabiele fiets met lage instap.

Welke fietsentypes kun je huren bij Vermeulen?

Er zijn vijf types beschikbaar op het eiland.

De driewielfiets Fun2Go -  voor vriendinnen, stelletjes en een duo waarbij een van de twee niet meer kan fietsen.

Fun2go

De Opair/rolstoelfiets: hevel je partner over in deze fietsrolstoel en je hebt samen de hele dag plezier.
 Opair

De Veloplus – op deze fiets kun je je rolstoel monteren. Geen gedoe met ‘overstappen’.
 Veloplus

De Balance – als je graag zelf fietst, maar moeite hebt met op- en afstappen.
 Balance

De Funtrain – de hit bij gezellige familieuitjes.

Funtrainn
 

Wat kosten ze?

De huurprijzen vind je op www.Easyridingtexel.nl. Normaal liggen ze hoger. Dankzij een subsidie van STIFT, provincie Noord-Holland en Stichting Doen, rechtstreeks aan de fabrikant Van Raam, zijn ze redelijk betaalbaar. Een aangepaste fiets huren is nog steeds wel fors duurder (tussen de 39 en 49 euro per dag) dan het huren van een standaard fiets op Texel (tussen de 7,50 en 12 euro per dag). Eddy: “Geen enkel onderdeel is standaard.” De borg, waarover op de site wordt gerept, heeft Eddy afgeschaft. “Dat kun je de gezinnen die dagelijks worden geconfronteerd met de beperkingen van een handicap, niet aandoen.”

Wat kan ondernemend Texel ermee?

Eddy: “Verhuurders en logiesverstrekkers die meer willen weten, kunnen me altijd bellen. Erwin van der Linde en ik werken al samen. Daardoor kunnen zijn klanten ook gebruik maken van de fietsen. Ik vind het prachtig dat door dit soort initiatieven ook de mensen die minder goed ter been zijn, toch het eiland op de fiets kunnen zien. Hoe meer bedrijven dit omarmen, hoe beter.”

Meer informatie

Eddy Vermeulen, (0222) 319 213
www.easyridingtexel.nl

Ondernemer uitgelicht

Twitter