Jan Jacob Rab: "jammer dat er nog steeds ondernemers zijn die niet willen aansluiten bij TOP"

Zoals te lezen op de homepage van deze website, heeft TOP het vizier op de toekomst gericht. Maar waarom zou je eigenlijk TOP-lid worden en wat is de motivatie van leden om actief te worden in een sectiebestuur. We legden deze vraag voor aan een zestal leden die al actief zijn of actief willen worden. In deze editie Jan Jacob Rab van BouwCenter RAB uit Oudeschild, nu nog voorzitter van de sectie Bouw, Industrie, Techniek, Logistiek.

Waarom ben je TOP-lid?

Ik vind het gewoon belangrijk om lid te zijn van de ondernemersclub en de combinatie dat een TOP-lid een bijdrage kan doen aan de VVV Texel om te zorgen voor een goede marketing voor het eiland Texel. Voor mij het vrij simpel: een heel groot Texelaars zijn afhankelijk van toerisme. Soms wordt wel eens gevraagd "jullie hebben toch niets met toerisme te maken dat is toch alleen voor horeca en verhuur van bedden?", maar ik zeg altijd dat we het samen moeten doen op Texel en dan maakt het niet uit wat voor werk je doet.

Waarom zit je in een TOP-bestuur?

Ik kom nog uit de tijd van TVO, de voorganger van TOP en zit al meer dan 25 jaar in het bestuur. Eigenlijk is dat veel te lang, maar ik heb het ook altijd leuk gevonden om je steentje bij te dragen aan een goede ondernemersvereniging. Er is in de tijd veel veranderd, maar het overleg met gemeente en besturen van andere ondernemersverenigingen maakt het wel interessant, je leert er veel van en er zitten altijd dingen tussen die je weer in het werk kan gebruiken. Zeker in de bouwwereld.

Wat is volgens jou het belang van TOP?

Het hebben van een goede ondernemersvereniging is van groot belang voor het eiland Texel. Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor de mensen die werken op Texel. Doordat TOP best veel leden heeft, zijn we ook een partner voor beleidsstukken van de gemeente waar wij onze wensen kunnen vertellen. Persoonlijk vind ik het jammer dat er nog steeds ondernemers zijn die niet willen aansluiten bij TOP, zeker als je 100 procent van toerisme leeft. Soms denk ik dan ze hebben het te goed of zoiets.

Wat haal je er zelf uit?

Wat voor mij het belangrijks is, is het onderlinge contact met de medeondernemers. Omdat je in het eigen bedrijf altijd maar druk bent, is het wel goed om ook eens contact te hebben met andere, vooral branchevreemde bedrijven. En wat ik heb geleerd van al die jaren TOP is luisteren naar anderen, dat vormt je beslissingen weer in je eigen bedrijf. Aan het einde van dit jaar ga ik uit het bestuur en dat is ook weer goed, gelukkig zijn er nog ondernemers die er een stukje tijd in willen steken naast hun drukke baan .

Ondernemer uitgelicht

Twitter