Erwin Goënga: "Buitendorpen beter vertegenwoordigen"

Zoals te lezen op de homepage van deze website, heeft TOP het vizier op de toekomst gericht. Maar waarom zou je eigenlijk TOP-lid worden en wat is de motivatie van leden om actief te worden in een sectiebestuur. We legden deze vraag voor aan een zestal leden die al actief zijn of actief willen worden. In deze editie Erwin Goënga van onder meer de PLUS Supermarkt in De Cocksdorp, behorend tot de sectie Retail. 

Waarom ben je TOP-lid?

Ja dat heeft bij ons nooit ter discussie gestaan. Het TOP-lidmaatschap is, met als meest zichtbare/tastbare verlengstuk het VVV, zeer waarschijnlijk een van de meeste succesvolle ondernemersverenigingen met ruim negenhonderd leden. Er wordt met een visie naar een beter economisch en toeristisch beleid gekeken en geadviseerd naar bijvoorbeeld de gemeente, wat indirect ook de leefbaarheid op Texel op niveau houdt.

Waarom zit je in een TOP-bestuur of waarom zou je dat willen?

Ik zit nog niet in een TOP-bestuur, maar zou daar zeker voor openstaan. Eén van de redenen daarvan is dat ik graag zou zien dat de buitendorpen nog beter zijn vertegenwoordigd. Wonen enleven heeft alles met de lokale economie te maken. Ook op Texel, dus ik wil me daar hard voor maken.

Wat is volgens jou het belang van TOP?

Het belang van TOP is klip en klaar naar mijn idee, TOP vertegenwoordigt de ondernemers en zit daarvoor bij alle juiste partijen om tafel om de positie van ondernemend Texel te vertegenwoordigen. 

Wat wil je er voor jezelf uithalen?

Je wilt natuurlijk altijd het beste bereiken, dus de kansen of obstakels die zich voordoen zo goed als mogelijk oplossen/pakken. 

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter