Bedrijven slaan handen ineen voor promoten corona-basisregels

Nu de Corona-besmettingen weer oplopen en de zorg wederom dreigt te bezwijken slaan 25 ondernemersorganisaties massaal de handen ineen om hun gasten, klanten en medewerkers vanaf morgen extra te wijzen op het belang van het naleven van de basisregels. De bedrijven instrueren gasten, klanten en medewerkers middels diverse communicatiemiddelen voor extra veiligheid onder het bekende motto #samentegencorona. Daarnaast roept de detailhandel iedereen op om koopmomenten zoveel mogelijk te spreiden in de komende feestmaanden om zo grote drukte te voorkomen. Ook acties worden hier zoveel mogelijk op aangepast.   

‘Doe je het naleven van de basisregels niet voor jezelf, doe het dan voor de zorg, voor ons allemaal of simpelweg om te zorgen dat ondernemers gewoon open kunnen blijven,’ aldus de samenwerkende branches in een oproep naar het brede publiek en alle medewerkers. Bij de aan de campagne deelnemende branches werken in totaal meer dan 1 miljoen mensen en komen dagelijks miljoenen bezoekers en relaties over de vloer die zo allemaal weer worden gewezen op het belang van de basisregels thuis en in de publieke omgeving of in winkels.

De basisregels

Vanaf vandaag verspreiden de verenigingen - onder de hashtag #samentegencorona - posters, banners en ander materiaal onder hun leden om iedereen weer te wijzen op de basisregels:

  • was vaak en goed je handen en nies in je elleboog
  • blijf thuis bij klachten en laat je direct testen, ook als je gevaccineerd bent
  • 1,5 meter is een veilige afstand en schud geen handen 
  • zorg voor voldoende frisse lucht
  • draag een mondkapje waar vereist (op plekken waar een Coronatestbewijs wordt gevraagd is dit niet noodzakelijk)

‘Als we deze simpele regels naleven kunnen we het aantal besmettingen terugdringen en nieuwe beperkende maatregelen -die niemand ziet zitten- afkeren’, aldus de branches. Bovenop de basismaatregelen hanteren veel ondernemers nog steeds een scala aan aanvullende maatregelen: looproutes, schermen, hygiënische gel automaten bij de ingang, stickers, etc. Vanaf morgen wordt daar het mondkapje door de nieuwe maatregelen aan toegevoegd.

Op deze site is campagnemateriaal te downloaden voor ondernemers. Ook vindt u bijgevoegd verschillende voorbeelden van ander campagnemateriaal, van posters voor de autowasstraat tot posters voor in de detailhandel.

 

FAQ Wijziging Trm 12072021

Met het nemen van stap 4 uit het openingsplan op 26 juni 2021 is de samenleving behoedzaam verder open gegaan.

Klik hier voor meer info

FAQ Wijziging Trm 28 mei 2021

Alle seinen staan op groen om stap 3 te zetten van het openingsplan. Het gaat namelijk de goede kant op, op alle fronten. Het RIVM heeft in de afgelopen week 28 procent minder besmettingen gemiddeld over een week gemeld dan de week ervoor. Voor meer info klik hier

FAQ Wijziging Trm 26 juni

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal! Vanaf 26 juni 2021 vervallen de meeste beperkingen.

Voor meer info klik hier

FAQ bij de Tijdelijke regeling maatregelen  28 april 2021

Sinds 15 december 2020 geldt een lockdown. We bevinden ons in de derde golf in deze coronacrisis. Het kabinet heeft aangegeven dat een eerste stap in het versoepelen van de maatregelen kan worden gezet als we zien dat we over de piek van de derde golf in de ziekenhuizen heen raken...voor meer info klik hier

Subcategorieën

Alles over noodverordeningen, protocollen en regels. Om ervoor te zorgen dat je weet welke werking alle corona maatregelen hebben, staat hieronder een uitleg. Vanuit TOP, Winkelhart, OV De Koog aan Zee en andere ov’s interpreteren we de maatregelen en hun werkingssfeer als volgt: De rijksoverheid vaardigt een noodverordening uit, waarop de veiligheidsregio’s hun noodverordeningen uitvaardigen c.q. wijzigen. De noodverordening van de Veiligheidsregio Noord Holland-Noord is voor ons altijd leidend. De protocollen die door bedrijfsorganisaties (standsorganisaties) zoals Koninklijke Horeca Nederland, INRetail, Hiswa-Recron etc. worden opgesteld, worden niet getoetst en/of goedgekeurd door de rijksoverheid. Er wordt (slechts) een advies op afgegeven dat de regels van de noodverordening(en) er goed in zijn verwerkt. Dit betekent dat wij onze (TOP) leden het volgende adviseren: 1. Volg de regels van de geldende noodverordening op 2. Pas het basisprotocol van de bedrijfsorganisatie zo goed mogelijk toe en bedenk een logisch alternatief waar dit eventueel niet lukt. De noodverordening voor Texel staat hier: https://www.vrnhn.nl/sites/vrnhn/files/2020-05/200508%20Noodverordening%20COVID-19%20veiligheidsregio%20VRNHN%2011%20mei%202020.pdf