Zomerdrukte

Ik vind dat het de laatste tijd vaak over drukte gaat. Maar het is ook druk. Ik vond het een prachtig initiatief van Jonge Bestuurders Texel om huisvesting voor jongeren onder de aandacht van de Provincie te brengen. Ondersteund door vele maatschappelijke organisaties (TOP ook) en hopelijk met een veelbelovend resultaat.

Het is namelijk van belang dat jongeren zich hier kunnen blijven vestigen. Maar het was niet de enige zienswijze. Er werd ook een manifest samengesteld dat een structurele oplossing aanreikt voor de bereikbaarheid van Den Helder en Texel: ondersteund door beide gemeentes, Marine en ondernemers van Den Helder en Texel. TESO heeft hierin een belangrijke rol gespeeld, het vermelden meer dan waard! Wonen en mobiliteit zijn belangrijke thema's.

De gemeente zal hier de komende collegeperiode nieuw beleid voor maken. Op dit moment treft men op het gemeentehuis voorbereidingen voor de zgn. omgevingsvisie waarin een toekomstperspectief geschetst wordt voor alles wat het leven op ons eiland mogelijk maakt. Dat is nogal wat! En ook maakt de gemeente een start met een visie op de toekomst van het toerisme. Dan zal het bijvoorbeeld ook over drukte gaan! Onze hoogseizoengasten hebben het er ook over. Want in de kranten staat vaak dat het hier druk is. De een vindt van wel, de ander juist van niet. En de een vindt drukte gezellig en de ander heeft het strand of de Slufter liever voor zichzelf.

Omdat het hoogseizoen is, en de accommodaties (hoeveel zijn het er eigenlijk) vol zijn, heb je ook meer klachten dan normaal. VVV handelt zulke klachten vaak heel goed af. Maar er was een frappante klacht, die ze niet zo makkelijk konden oplossen. Een Duitse gast vroeg zich af waarom alle menukaarten alleen in het Nederlands waren. Waar zou die zijn gaan eten denk je dan. Wat er nog meer door mijn mailbox vloog? Nou, op Ameland, waar ze een soortgelijke ondernemersvereniging als TOP hebben (Die heet OPA, ondernemersplatform Ameland), willen ze zich gezamenlijk inzetten voor een economisch en ecologisch gezond waddengebied. De overheid maakt daar namelijk beleid voor.. en dan is het slim om de vinger aan de pols te hebben. Goed idee dus. In De Koog is iedereen druk met revitalisatieplannen, wat nog de nodige voeten in de aarde heeft en dus ook veel discussies oplevert. We moeten met z'n allen bedenken hoe de kwaliteit van onze fietspaden goed blijft en we willen ook dat parkeren betaalbaar blijft en dat er genoeg dennenbomen in de Dennen blijven!

Soms is die zomerdrukte net een circus! Huh, circus? Daar kunnen onze gasten niet van slapen en bijna niemand kan nog parkeren!!!

Michel Gregoire

 

Ondernemer uitgelicht

Twitter