Samenwerking

Twee jaar duurt de samenwerking tussen TOP en de Texelse Courant alweer en twee jaar lang mag ik de artikelen voor deze pagina schrijven. Was het aan het begin wellicht wat onwennig, inmiddels vind ik het één van de leukste dingen van mijn werk.

Iedere nieuwe TOP-pagina begint in de Dorpsstraat van De Koog waar Michel Gregoire, Irisabella Bakker en ik iedere maand redactievergadering houden in de winkel van Michel. We bespreken dan wat er speelt in de ondernemerswereld en wat er wat TOP betreft wel eens belicht mag worden en wie we daarvoor aan het woord zouden moeten laten komen. Ook kijken we welke ondernemer hier een beetje op aansluit en zo voor de rubriek 'Ondernemer uitgelicht' aan het woord mag komen. We staan natuurlijk altijd open voor onderwerpen. Dus leden die een onderwerp graag belicht zien, kunnen dit altijd aan Michel laten weten.

Het is een erg soepele samenwerking wat mij betreft, al betekent dat niet dat het altijd even gestructureerd verloopt. Met name onze deadlines verschuiven nog al eens. Toch proberen we samen iedere maand een pagina te leveren. Als journalist heb ik er ook een hoop aan gehad. Ik beweeg me veel makkelijker in het ondernemerswereldje dan voor deze pagina. Bovendien wordt je netwerk uitgebreid. Ik heb door TOP al veel nieuwe mensen leren kennen. De interviews zijn leuk om te doen. Het zijn human interest-verhalen en dus ben je een graag geziene gast. Je komt niet voor een kritisch stuk en de ondernemer kan zijn bedrijf in het zonnetje zetten. Al probeer ik ook de persoon aan het woord te laten en niet alleen de ondernemer.

Ondernemersnieuws heeft zeker nieuwswaarde en ik krijg van Michel vaak interessante onderwerpen aangereikt. Bovendien krijg ik de vrijheid van hem om ook tegenstanders van de TOP-visie aan het woord te laten. Uiteraard neem ik daarbij in acht dat dit de pagina van TOP is en het dus vreemd zou zijn om TOP daarop heel hard af te vallen. Ik vind overigens ook dat ze goed werk doen, dus ik zie daar ook geen reden voor. Natuurlijk is TOP wel eens kritisch op bijvoorbeeld de gemeente of Nationaal Park, maar aan de andere kant werken ze er ook uitstekend mee samen. En naast dat TOP opkomt voor de belangen van de ondernemer, doen ze ook heel veel aan promotie voor het eiland.

Deze maand misschien wel het uitgebreidste artikel dat ik voor TOP heb geschreven. Naast Michel zelf had ik contact met de TESO, de VVV en ondernemers in het veld. Het was wat gepuzzel en de versie die later deze week online komt, is nog wat langer dan het stuk links. De ruimte was helaas op. De samenwerking bevalt mij prima en ik hoop dat die nog even voortduurt. Dus ik hoop stiekem dat er niet te snel een vervanger is voor Michel. Al snap ik dat hij het na zo'n lange periode ook wel eens genoeg vindt.

Job schepers

Ondernemer uitgelicht

Twitter