Het TOP-bestuur heeft vakantie…

Michel Gregoire

Er kwam een klacht binnen van een gast die op dit moment op een vakantiepark verblijft. Op het aangrenzende bungalowpark vinden bouwwerkzaamheden plaats, met alle bijbehorende geluiden. Stel je voor, zit je het hele jaar in je eigen gezellige woonwijk. En net als je even in de tuin wil gaan zitten, begint de ene buurman met een cirkelzaag, de tweede heeft net zijn hogedrukreiniger aangezet en nummer drie gaat de heg snoeien met zo'n elektrisch ding…dan wil je hier wel een beetje rust. Mensen…denk nou even na!

Er wordt trouwens wel vaker geklaagd over geluidsoverlast…bijvoorbeeld bij evenementen. Nou, als ik de reacties hoor en lees hoeft het Beach Food Festival zich nog geen zorgen te maken. De eerste editie is naar wens verlopen las ik vanochtend. Vrienden van me liggen een paar dagen in de jachthaven van Oudeschild. Ze waren laaiend enthousiast over BFF en genoten van het lekkere eten en de relaxte sfeer. Je zou kunnen zeggen dat die waddenkant steeds meer gewaardeerd wordt. Prachtige natuur, een bruisend havendorp en het mysterie van onontdekte bodemschatten uit ons roemruchte VOC-verleden. Dat is waar ook: volgend jaar is er weer een editie van Sail Den Helder. Met een mooi pre-sail evenement in de haven van Oudeschild in de maak.

Op dit moment moet in dat kader besloten worden of Texel een zogenaamde 'hot-spot' op het Willemsoord terrein wil hebben. De 4 'kopgemeenten' (inclusief Texel) hebben het plan opgevat om het beste uit hun regio te laten zien tijdens het Sail evenement. Ondernemers kunnen zich presenteren en ook de gemeente kan laten zien wat ze doet om aantrekkelijk te zijn, bijvoorbeeld in het kader van het vestigingsklimaat. Ik denk dat er wel wat Texelse ondernemers interesse zullen hebben, althans dat zijn de eerste signalen. De conceptvisie voor evenementenbeleid op Texel is trouwens ook klaar. Net voor het reces van onze politiek. Deze visie komt in september ter behandeling in een van de commissievergaderingen en in de Raad. Voor TOP hebben enkele evenementenondernemers zich over deze materie gebogen en input geleverd.

Dat ligt dus alvast klaar voor als iedereen weer uit z'n hangmatje is of de laatste hoogseizoengasten heeft uitgezwaaid. En verder? Genoeg hoor. De gemeentelijke begroting voor 2017 komt er aan (er komt toch geen verhoging toeristenbelasting?), de nieuwe VVV-directeur gaat starten en de resultaten van de enquête onder TOP-leden over duurzaam ondernemen en windenergie komt er aan. Er wordt aan concrete plannen voor Planet De Koog gewerkt, de regionale retailvisie is in de maak en we zijn aan het bedenken wie we laten spreken tijdens de TOP jaarvergadering op 10 november a.s…. suggesties welkom hoor!

Ik wens u een hoop drukte of veel rust toe, afhankelijk van het soort onderneming dat u hebt.

Michel Gregoire

Ondernemer uitgelicht

Twitter