Flexibiliteit

Ik las laatst dat het belangrijkste vermogen van een onderneming niet meer geld, machines of personeel is, maar flexibiliteit. Ik vond dat interessant.

Het vermogen om mee te bewegen met de steeds sneller op ons afkomende veranderingen, of daarop te anticiperen is schijnbaar het belangrijkste bedrijfsmiddel geworden om succesvol te zijn! Ik dacht: daar kunnen we wat van leren. Want ook op Texel worden we als ondernemersgemeenschap geconfronteerd met snelle veranderingen. Texel leeft in de wereld van de sociale media inmiddels een heel eigen leven. En het effect daarvan is dat wat vandaag leuk is, morgen misschien wel saai of vervelend kan zijn, of juist überhip! Mensen laten zich in hun keuzes door de sociale media beïnvloeden en de boekingsmachines maken alles inzichtelijk en zichtbaar, ja soms bijna tastbaar….

Hoe ga je met deze ontwikkelingen en vooral de ontwikkelingssnelheid om op een eiland dat bekend staat om haar authenticiteit en juist haar gebrek aan snelheid? Flexibel zijn of worden zonder al het goede te verliezen? Het lijkt me best een puzzel. En dat komt goed uit, want het is vakantietijd. Denk er dus maar eens over na, mocht je daar in deze periode aan toekomen.

 Voor iedereen: een hele mooie zomer, puzzel maar an, of werkze!

Michel Gregoire

Ondernemer uitgelicht

Twitter