DRUK?

Michel Gregoire en Bouke Weber

Als je het journalistiek commentaar leest over de komst van de nieuwe VVV directeur, zou je de indruk kunnen krijgen dat het heel erg druk wordt op Texel en er voor deze man bijna niks te doen valt. Zou dat echt zo zijn? Volgens het persbericht over zijn komst moet hij de te verwachten drukte in goede banen gaan leiden. Zou het drukker worden op Texel? De nominatie van ons prachtige eiland door Lonely Planet is de verdienste van alle Texelaars. De vraag is echter welk effect de nominatie nu echt zal hebben op de toeristische drukte.

Een ondernemer denkt al snel: mooi, meer mensen hebben Texel meer "top of mind". Maken dus eerder de keus om hiernaartoe te komen… en zo is het waarschijnlijk ook. Het NBTC verwacht dat het inkomend toerisme voor Nederland in 2016 groeit met 3 procent. Daar pikken we als aantrekkelijke bestemming vast een graantje van mee. En slimme toeristen die in Amsterdam en omstreken zitten, zouden ook wel eens kunnen denken "He, er was hier toch een prachtig eiland in de buurt, goed bereikbaar, ongerept, culinair etc…" Zal het dagtoerisme op deze manier groeien? Vast wel. Aanwas van overnachtingen? Gezien de druk op de capaciteit in het hoogseizoen, zijn er eigenlijk alleen nog mogelijkheden aan de 'seizoensranden'…Onze capaciteit is immers begrensd. De nominatie van Lonely Planet was het gevolg van een aanhoudend goed marketing en promotiebeleid van ons aller VVV…en natuurlijk uitstekend gastheerschap van alle Texelaars! Daardoor is Texel voor heel veel mensen een aantrekkelijke bestemming geworden. Dat is iets waar je elke dag aan moet werken in een wereld waar de concurrentie almaar toeneemt, de keuzevrijheid groter wordt en het dus steeds lastiger is om de aandacht van de potentiele gast vast te houden. En daar ligt dus ook de echte uitdaging voor de nieuwe VVV man!

Frank Spooren heet hij en hij begint op 1 september…Wie hij is en wat hem drijft blijft dus nog even onduidelijk. We weten welke achtergrond hij heeft, dat hij zich op Texel gaat vestigen, een vriendin heeft maar verder nog niks. Reden om hem in de volgende nieuwsbrief uitgebreid voor te stellen en aan het woord te laten! Dat houdt u dus tegoed! Nog even uw aandacht voor het volgende: vorige week ontving u per mail een link naar de ondernemersenquête over windenergie en de energie ambities van Texel. Het is nog maar 3 1/3 jaar tot 2020; het jaar waarin Texel energieneutraal zou moeten zijn. Gaan we dat halen? Willen we dat halen en zo ja, hoe doen we dat? Om een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan de discussie over het realiseren van de energie ambities, het nut en de wenselijkheid van windmolens en andere mogelijkheden, zijn we benieuwd naar uw mening! We weten dat u het druk hebt, maar vinden het heel belangrijk dat u die enquête invult. Doen dus! Vul die in alstublieft!

 

Bouke Weber en Michel Gregoire

Ondernemer uitgelicht

Twitter